Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

επιστολή φίλου : Giannis Doganis, physic-scientist, painter and thinker

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010
Γειά σου Μαρία,
σ' ευχαριστώ για την ανιδιοτελή διάθεσή σου. Αυτές τις συμπεριφορές που αναφέρεις, τις έχω αντιμετωπίσει και δεν αξίζει να δίνεις ιδιαίτερη σημασία....Μετά από πολλά χρόνια στο χώρο της σύγχρονης τέχνης, οι χειρονομίες παρακμής στην ελληνική σκηνή της τέχνης, καθώς και η εμπορευματοποίηση με κάθε μέσο του χώρου της τέχνης, με έκαναν να αποστασιοποιηθώ. Εικαστική δραστηριότητα που δεν παραπέμπει σε δημιουργία πολιτισμού, σε διαμόρφωση υγιών συμπεριφορών και συνειδητότητας, δεν είναι ούτε τέχνη, ούτε εικαστικά. Να είσαι καλά και θα χαρώ να τα πούμε από κοντά.

Γιάννης Δογάνης.

Σωστά μου το προσδιόρισες, κι από τη δική σου εμπειρία, αυτό που με προβλημάτιζε Γιάννη μου! Ναι, αυτό είναι το "κάτι" που δεν μας αρέσει σε εκδηλώσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες : η εμπορευματοποίηση του πολιτισμού...
Άνθρωπος με αρκετά ιδιόρρυθμη σκέψη και σίγουρα με πολύ εξαιρετικό καλλιτεχνικό ταλέντο, ο αγαπημένος κοντοπατριώτης Γιάννης Δογάνης, φυσικός επιστήμονας, ζωγράφος και διανοητής. Με χαρά έλαβα φίλε μου σήμερα τα νέα σου και αυτήν την ώρα κάνω ένα διάλειμμα χαλάρωσης, και πλοηγούμαι στα νεότερα του ιστοχώρου σου. Ορίστε να σε γνωρίσουν και οι επισκέπτες μου :
http://www.slide.com/r/XjgzpPaI3T9MFy1tL1dVLcSeIsAmzlfp?map=2&cy=bb

http://faosart-ianisdo.blogspot.com/2009/01/painting-giannis-doganis.html

3 σχόλια:

mariapapadopoulou είπε...

Πλουσιος δεν ειναι αυτος που εχει πολλα αλλα αυτος που δεν χρειαζεται τιποτα...

Κανοντας τεχνη 20 χρονια, δεν ευτελίστηκα ποτέ.

Ούτε χόρεψα ποτέ στον δικό τους ρυθμό.

Νιωθοντας, όπως και όταν ξεκινουσα-

“πως η ομορφιά συμπληρώθηκε στον κόσμο και δεν περιμένει αυτούς που θα την συμπληρώσουν“ .

"Η πραξη της ζωης τωρα πλεον, μ’ενδιαφερει περισσοτερο από την πραξη της τεχνης, εκτος και αν την τεχνη την κανω εγω... ", οταν την κανω...

Θεωρωντας " επιτυχία την διεύρυνση της επιγνωσης, όταν περπατώ τον δρόμο της συνείδησης. Οποιαδήποτε άλλη μου φαίνεται θλιβερη, αστοχη και ξενερωτη".

mariapapadopoulou είπε...

Τα παραπάνω ρητά είναι από το ιστολόγιο του Ianni.

IANIS είπε...

Να εισαι παντα καλα Μαρια,

Bροχη από ενεργειες Φωτος στη ζωη σου!

Χρονια αχρονα ευχομαι με υγεια, εσωτερικη ειρηνη και ένα τελειο νέο ετος 2011. Και ετσι θα είναι!