Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Iσπανός που γράφει τα παγκόσμια νέα στα αρχαία ελληνικά!


http://history-of-macedonia.com/wordpress/wp-content/uploads/2009/08/juancoderch.jpgΔιαβάστε την είδηση του σεισμού στην Ιαπωνία και της επίθεσης των "συμμάχων" στον Καντάφι στα αρχαία ελληνικά!!

Συντάκτης είναι ο ο Juan Coderch, Ισπανός καθηγητής ελληνικών στο πανεπιστήμιο St. Andrews της Σκοτίας, ο οποίος από το 2003 διατηρεί την ιστοσελίδα Acropolis World News και δημοσιεύει μια φορά την εβδομάδα τις κυριότερες ειδήσεις στα Αρχαία Ελληνικά!!!

Η αμερικανική βουλή υποκλίνεται στη μάχη του Μαραθώνα!

Η αμερικανική βουλή υποκλίνεται στη μάχη του Μαραθώνα!

Η αμερικανική βουλή των αντιπροσώπων, στις 8 Δεκεμβρίου 2010, ενέκρινε με 359 ψήφους υπέρ και μόνον 44 κατά, το ψήφισμα 1704 με το οποίο:

1. H μάχη του Μαραθώνα το 490 π.X. θεωρείται μια από τις σημαντικότερες μάχες της ανθρώπινης ιστορίας

2. Η μάχη του Μαραθώνα συνέβαλε στην ανάπτυξη του.....καινούριου τότε συστήματος διακυβέρνησης που ονομάστηκε Δημοκρατία, στις βασικές αρχές του οποίου στηρίχθηκε αιώνες αργότερα η ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η απόφαση αυτή της αμερικανική βουλής συνιστά κορυφαίας σημασίας γεγονός, καθώς για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι το πολίτευμά τους έχει στηριχθεί στις αρχές της ελληνικής δημοκρατίας που διασώθηκε με τη μάχη του Μαραθώνα.

Το ψήφισμα 1704 της αμερικανικής βουλής κάνει επίσης συγκεκριμένη αναφορά στον αγγελιαφόρο Φειδιππίδη που έτρεξε 26 μίλια για να μεταφέρει το μήνυμα της νίκης στους Αθηναίους από το Μαραθώνα, εμπνέοντας έτσι την Ολυμπιακή Επιτροπή για την καθιέρωση του Μαραθωνίου Αγωνίσματος.

Τέλος, όπως ορίζει το ψήφισμα 1704, η φλόγα του Μαραθώνα που την άναψαν πριν χρόνια στον τόπο της μάχης, παραμένει αναμμένη συνεχώς στον Hopkinton της Μασαχουσέτης για να τιμά τη μνήμη όλων των μελών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που έδωσαν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία, όπως έκαναν οι Αθηναίοι πολεμιστές το 490 π.χ.

www.topeiraxtiri.gr

Αγωνιζόμαστε για τη διενέργεια ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. Εσύ θα είσαι ένας από τους 300;Γίνε κι εσύ ένας από τους 300 συμπατριώτες μας !

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζετε, σας συστήνω να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα του ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑ.

Η πρωτοβουλία αυτών των συμπατριωτών μας, κάνει έναν αξιέπαινο πατριωτικό αγώνα εδώ και καιρό. Βλέποντας τον προσωπικό χρόνο που ακούραστα αφιερώνουν και τα επιχειρήματα που μέχρι τώρα εισηγούνται, θέλω προσωπικά να τους συγχαρώ, να τους ευχηθώ καλή δύναμη και να σας συστήσω να τους γνωρίσετε.

Τα επιχειρήματα που μέχρι τώρα εισηγούνται, αφενός φέρουν αξιόλογες τεκμηριώσεις αφετέρου δεν ντροπιάζουν τα δημοκρατικά μας ήθη. Σας διαβιβάζω, παρακάτω, ένα από τα πλέον σημαντικά μηνύματά τους.

Με εκτίμηση προς τους αποδέκτες.
Μ.Π.

Αγωνιζόμαστε για τη διενέργεια ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.

Εσύ θα είσαι ένας από τους 300; Ένωσε τη δύναμή σου μαζί μας!

Πιστεύουμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι αλλά δεν ξέρουμε πόσοι ακριβώς είμαστε. Τον τελευταίο καιρό η Βουλή και η Κυβέρνηση έχει πάρει μια σειρά κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον του τόπου χωρίς να ζητήσει την γνώμη του λαού. Οι αποφάσεις αυτές αλλάζουν τη ζωή μας για δεκαετίες προς το χειρότερο.
Δεν μας ρώτησε κανείς για αυτά τα θέματα λες και δεν αφορούσαν κυρίως εμάς. Αποφασίσαμε λοιπόν να ζητήσουμε να μας ρωτήσουν με ένα πολλαπλό δημοψήφισμα για όσα αφορούν εμάς και τα παιδιά μας.