Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Πάγιες απαιτήσεις της Τουρκίας από το 1980

Επειδή όπως όλα δείχνουν οτι οδεύουμε,εν συμπορεύσει της κυπριακης πολιτικής ηγεσίας (ο Πρόεδρος της <<λύσης>> που τον θέλανε οι ξένοι αντίθετα με τον Τάσσο Παπαδόπουλο, όπως έλεγε ο Δημήτρης Χριστόφιας πριν τις τελευταίες προεδρικές εκλογές) και της εκδηλώσασας το 2004 τις φανατικές της προτιμήσεις για το σχέδιο Ανάν ελλαδικής πολιτικής ηγεσίας, είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε πού οδηγείται ο ελληνισμός της Κύπρου। Οδηγείται σε αφανισμό όπως λογικά προκύπτει από τα κατωτέρω.


Πάγιες απαιτήσεις της Τουρκίας από το 1980 και πρίν για <<επίλυση>> του Κυπριακού ήταν οι κατωτέρω, που αναφέρονται και επεξηγείται η σημασία τους:
1. Η Παρθενογένεση

Παρθενογένεση σημαίνει κατάργηση του αναγνωρισμένου Κύπριακού κράτους δηλαδή της Κυπριακής Δημοκρατίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Με την αποδοχή της παρθενογένεσης, για την επίλυση του Κυπριακού, παύει η νομική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας και θεωρείται ως να μη υπήρξε ποτέ.Απάλλάσσεται τότε με τις ευλογίες μας η Τουρκία από οτιδήποτε έχει σχέση με την εισβολή και κατοχή και γίνεται τότε διαμοιρασμός της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο έδαφος (δεν θα αρκεστεί η Τουρκία μόνο στα κατεχόμενα εδάφη), στον πλούτο (πόροι π.χ. πετρέλαια, υπόγειο άλλο πλούτο, ταμείο του κράτους, κτήρια) και στις εξουσίες (πολιτικές, γεωγραφικές και άλλες) που πρέπει να ενταχθούν στα νέα υπό διαμόρφωση συντάγματα των κρατιδίων (states), τα οποία θα παραχωρήσουν εξουσίες στο υπό διαμόρφωση νέο ομόσπονδο κυπριακό κράτος
2. Παραμονή των εποίκων
Αν μείνουν οι έποικοι δεν θα μπορούν να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους και βαθμιαία η Κύπρος θα τουρκοποιηθεί (σε συσχετισμό και με τα κατωτέρω αναφερόμενα). Ως γνωστόν ο κ. Χριστόφιας με το καλημέρα, έκανε στον Ταλάτ δώρο την παραμονή 50.000 εποίκων, με τουε οποίους προφανώς δεν θα ικανοποιηθεί ο Ταλάτ αφού αυτοί εγγίζουν αν δεν ξεπερνούν σήμερα τις 350.000
3. Ανυπαρξία ισχυρής κεντρικής κυβέρνησης (με πραγματικές και σαφείς αρμοδιότητες) που να ελέγχει τα σύνορα (θαλάσσια) για αποφυγή εποίκων από την Τουρκία, κτλ.
Αποτέλεσμα, σε πολύ λίγα χρόνια η ελληνική Κύπρος, με την Τουρκία να ελέγχει πλήρως το βόρειο μέρος και αρκετά μέσω της κεντρικής κυβέρνησης (με την αρχή της ισότητας που αναλύεται κατωτέρω) θα παύσει να είναι ελληνική με τις εκατοντάδες χιλιαδες τούρκους εποίκους που θα την κατακλύσουν.
4. Συνεταιρισμό όχι δύο κοινοτήτων αλλά δυό ισοδύναμων <>, που θα μετέχουν με την αρχή της ισότητας (του 82% των ελληνοκυπρίων και του 18% των τουρκοκυπρίων δηλαδή της Τουρκίας) στη ομοσπονδιακή κεντρική κυβέρνηση.
Όχι ισχυρή τότε κεντρική κυβέρνηση αλλά κυβέρνηση κατευθυνόμενη από την Τουρκία μέσω των τουρκοκυπρίων σημαίνει, Κύπρο χωρίς φωνή και προτεκτοράτο της Τουρκίας εφόσον και η ελληνοκυπριακή περιοχή θα ελέγχεται πλέον από την Τουρκία.
5. Όχι ελευθερία μετακίνησης εργασίας και εγκατάστασης στη βόρεια υπό κατοχή Κύπρο των ελληνοκυπρίων.
Σημαίνει κατ ̛ αρχήν διχοτόμηση για πάντα, αλλά ουσιαστικά τουρκικό βόρειο τμήμα της Κύπρου και υπό τουρκοποίηση τη σήμερα ελεύθερη Κύπρο.
6. Παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων, ή υπογραφή από την Τουρκία συμφωνίας απομάκρυνσης τους στο μέλλον, που δεν θα τηρηθεί ποτέ (στο σχέδιο Ανάν προβλεπόταν απομάκρυνση τους με την είσοδο της Τουρκίας στη ΕΕ και τότε ως γνωστόν, μετά είκοσι έτη ή ποτέ θα γίνει δημοψήφισμα σύμφωνα με τον Καθηγητή Κουλουμπή και το ΕΛΙΑΜΕΠ για να υποχρεώσουμε την Τουρκία να λύσει όλα τα προβλήματα που θα υπάρχουν τότε, φαινεται όμως ότι κυπριακό τότε δεν θα υπάρχει)
Δεν απαιτείται η οξυδέρκεια των απαρτιζόντων το ΕΛΙΑΜΕΠ για να γίνει αντιληπτό ότι αυτό σημαίνει κράτος προτεκτοράτο της Τουρκίας και τουρκοποίηση της Κύπρου.
7. Εγγυήσεις της Τουρκίας για την ασφάλεια των τουρκοκυπρίων, παρόλον ότι θα μετέχουν στην ΕΕ, με τα γνωστά από τις συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου στρατιωτικά επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας που κατέστρεψαν την Κύπρο.
Δεν νομίζω ότιο πρέπει να το αναλύσω για να γίνει αντιληπτό ότι η όλη η Κύπρος, χωρίς πλέον δική της φωνή, ουσιαστικά θα βρίσκεται υπό την κατοχήν της Τουρκίας.
8. Όχι εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στη <<νέα>> Κύπρο.
<<Σωστό>> αφού θα είναι τούρκικη και όχι ευρωπαϊκή χώρα
9. Όχι ύπαρξη κυπριακού στρατού (ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων).
<<Σωστό>> αφού στρατό έχουν τα κράτη και η Κύπρος θα είναι απλώς ένα προτεκτοράτο της Τουρκίας.
10. Όχι επιστροφή εδαφών πέραν του ενός έως πέντε τοις εκατόν.
Σήμερα το 18% των τουρκοκυπρίων καταπατεί παράνομα το 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας . Με την υπο εκκόλαψη συμφωνία αυτό οριστικοποιείται έναντι ίσως κάποιων χρηματικών ανταλλαγμάτων
11. Όλες αυτές τις απαιτήσεις της τουρκίας, επί σειρά ετών , μέχρι περίπου το 1996, απέρριπτε τόσον το ελληνικό κράτος όσον και η Κύπρος.
Τις ίδιες όμως απαιτήσεις περιελάμβανε το 2004 και το σχέδιο ΑΝΑΝ. Τις απαιτήσεις αυτές τις υποστήριζαν όμως από το 1980 αυτοί που τις υποστηρίζουν και σήμερα για να αποφευχθεί όπως έλεγαν και τότε η παγίωση της διχοτόμησης. Άγνωστον γιατί και τότε (και τώρα) εθελοτυφλούσαν ότι οι πάγιες αυτές απαιτήσεις της Τουρκίας θα επέτρεπαν την μετατροπή της Κύπρου σε τουρκική ήταν
Είναι πολύ πιθανόν φαίνεται, σύντομα οι αδελφοί μας ελληνοκύπριοι να αποκτήσουν νέα μητέρα πατρίδα. Την Τουρκία
Και τι κάνει η νυν μητέρα πατρίδα τους. Είτε έχει επιβάλει στα ελληνικά ΜΜΕ σιγήν ιχθύος για την επαπειλούμενην (κατά τη γνώμη μου) καταστροφή (με τα γνωστά μυστικά μέσα του ελληνικού ΥΠΕΞ και πιθανόν και άλλων ΥΠΕΞ, λέτε και του εξ ανατολών μας;;), είτε διαφημίζει την αναμενόμενην <<ενοποίηση>> της Κύπρου και την <<πτώση>> του τείχους της Λευκωσίας (το ίδιο έκανε και το 2004 για το σχέδιο ΑΝΑΝ) με γνωστούς δημοσιογράφους υπέρμαχους του σχεδίου ΑΝΑΝ, της πρόσδοσης του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, κτλ.
Δεν ξέρω αν ευσταθεί αυτό που λένε ότι η απώλεια της Κύπρου θα είναι η αρχή του τέλους του ελληνισμού. Αν είναι έτσι, ίσως έπονται και άλλα δεινά για τον ελληνισμό.
Συμπερασμα: Αντί να διχοτομηθεί η Κύπρος μόνιμα, να γίνει προτεκτοράτο της Τουρκίας και μετά να χαθεί, καλύτερα χίλιες φορές θα ήταν να υπάρχει μία ισχυρή Κυπριακή Δημοκρατία στην ΕΕ, όπου η Κύπρος θα μπορούσε να πιέζει την Τουρκία για σωστή λύση (όπου κακώς και ο Παπαδόπουλος, ίσως πιεζόμενος από τον κ. Χριστόφια και την ελληνίδα ΥΠΕΞ δεν έβαζε βέτο). Για την σωστή λύση σωτηρίας της Κύπρου προφανώς θα χρειάζόταν υπομονή.
Τέλος αξίζει να θυμηθούμε το κατωτέρω ρητό του Ευριπίδη με την ελπίδα να βοηθήσει την τραγική (κατά την γνώμη μου) κατάσταση।


.....Μή ̛ πί δουλείας ποτέ (μή δούλος ποτέ) ζών εκών έλθης (ζών με τη θέληση σου γίνεις) παρόν σοι κατθανείν ελευθέρως (αφού μπορείς να πεθάνεις ελεύθερος).
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ