Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

συζήτηση και φιλική συμβουλευτική σε επιστολείς μου

(το μετέφερα απο 2 Απριλίου 2011)
Αγαπητή μου Φωτεινή,
Από όσο παρατηρώ κι εγώ, έτσι είναι τα αγόρια στην εφηβεία! Αρέσουν να κάνουν πολλές δουλειές και κάτι τους γοητεύει όταν δοκιμάζουν τις αντοχές τους και "καταφέρνουν πολλά".
Μην ανησυχείς χωρίς λόγο. Δες άλλωστε πόσα πράγματα φροντίζουν και πόσο μερακλήδες είναι στο φαγητό. Μήν ανησυχείς και απόλαυσε τα παιδιά σου, καλή μου!

Αγαπητέ μου Νικόλα,
Πόσο δυσβάσταχτο είναι νομίζεις το να μην έχεις φτάσει ακόμη στα οράματά σου, παρότι αφιέρωσες τη ζωή σου σε αυτό το σκοπό; Η Ιθάκη, είναι για μερικούς ανθρώπους ο τόπος όπου θα έχουν με ασφάλεια όσα περισσότερο επιθυμούν. Τι θα χάσεις αν διασχίσεις υπομονετικά τον χρόνο της απόγνωσης; Σκέψου, πόσο χειρότερο είναι για εκείνους τους τυχερούς που διαρκώς απομακρύνονται απο την Ιθάκη... Αναγκαζόμαστε, εξαιτίας των αμοιβαίων λαθών συμπεριφορισμού -που προηγούνται πάντοτε πριν από τις επιλογές μας-, να επινοούμε την πιο απόλυτη συμπεριφορά μας...Καταλαβάινεις ότι δεν είιναι ό,τι καλύτερο αυτό, αλλά ...δεν το θελήσαμε μόνοι μας. Είναι αναμενόμενη, όπως οι φυσικοί νόμοι. Μας το δίδαξαν, σε λιγοστούς ανθρώπους...
Προβληματίσου κι άλλο αλλά μόνος σου σε παρακαλώ. Είναι καλύτερα έτσι, θα το δεις.

Αγαπητέ κ.Νέστορα,
Στείλε μου τις ιδιότητές σου για να σου πω. Αν ενδιαφέρεσαι για τέτοιους ναούς, μπορείς να συμμετέχεις στην προσπάθεια που κάνουμε. Ασφαλώς και το θέμα αυτό ενδιαφέρει εμάς τους νεότερους απόγονους.

Αγαπητέ μου Σπυρίδωνα,
Καλή η γνώμη σου και σε ευχαριστώ.
Να δεις ότι ο Νίκος επιστρέφοντας από το Άγιο Όρος θα φέρει "τριήμερη βροχή" Απίστευτο, ετοιμάζω Ημερίδα τον Μάιο και θέλει λέει να με βοηθήσει !!!

Αγαπητέ άγνωστε,
Η ποίησή σου έχει ενδιαφέρον -εφόσον δεν εξελιχθεί σε επίπλαστο προσωπείο.
Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσεις να στέλνεις ρίμες ως ανώνυμος -αν δεν σκοπεύεις να αποδείξεις ότι ήταν ένα χαζό, δανεικό επίπλαστο προσωπείο.
Προτείνω να συστηθούμε και να μου τα γράφεις φιλικά, όπως μέχρι τώρα.
Όσο για τα δικά μου ποιήματα, δεν θεωρώ ότι είναι αξιόλογα και σε παρακαλώ δεν χρειάζεται να τα μεταφράζεις.
Φιλικά,
ΜΠ