Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων ΘΕΣΣΑΛΙΑ τηλεόραση για την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ στη Λάρισα

Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ τηλεόραση για την Παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέα Μαρίας Παπαδοπούλου, την Πρωταπριλιά 2012, στη Λάρισα. Τίτλος βιβλίου: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Υπότιτλος βιβλίου: Παραδοσιακή διατροφή του Ελληνισμού της Καππαδοκίας. Ιστορικό - Σχέση με τις διατροφικές συνήθειες του Ελληνισμού.


.

.

Συγγραφέας Μαρία Παπαδοπούλου: συνέντευξη στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ τηλεόραση

Συνέντευξη της συγγραφέα Μαρίας Παπαδοπούλου στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ τηλεόραση, 5 Απριλίου 2012, με θέμα τα δυο βιβλία της, «Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» και «Οι ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ»,
                                                       
Τη συνέντευξη συντόνισαν :
Ευαγγελία Καλογήρου, δημοσιογράφος της Θεσσαλία τηλεόρασης (thessalia-tv).
Ιωάννης Γιαννακόπουλος, δημοσιογράφος της Θεσσαλία τηλεόρασης (thessalia-tv).
.     
http://mariapapadopoulou.blogspot.com/2012/04/blog-post_02.html
.
Τα βιβλία τιμήθηκαν από το Υπουργείο  Πολιτισμού και Τουρισμού
Χορηγός επικοινωνίας η ΘΕΣΣΑΛΙΑ τηλεόραση

Ρεπορτάζ στην Εφημεριδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ για την Παρουσίαση του βιβλίου ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ στη Λάρισα

Οι καλύτερες γεύσεις της Μνήμης
    
Εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Μιστιωτών Καππαδοκίας Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ την Κυριακή,  1 Απριλίου  2012, από ώρα 12:30 μ.μ. σε Καφέ της Τοπικής Κοινότητας Μάνδρας του Δήμου Λαρισαίων, με την Αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού  Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας (Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ.).


Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της  Μαρίας  Παπαδοπούλου, με τίτλο  «Οι καλύτερες γεύσεις της μνήμης» και  υπότιτλο «Παραδοσιακή διατροφή του ελληνισμού της Καππαδοκίας. Ιστορικό - σχέση με τις διατροφικές συνήθειες του Ελληνισμού». Ένα βιβλίο που, για την πρωτοτυπία του, τιμήθηκε από το Υπουργείο  Πολιτισμού και Τουρισμού. Το παρουσίασαν οι, Κωνσταντίνος Νίγδελης, νομικός, διευθυντής Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού της Θεσσαλονίκης, και η Δήμητρα Μπαρδάνη, πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών-Συγγραφέων Λάρισας (ΕΛΟΣΥΛ).


Η εμβρίθεια και η προσήνεια του κ.Νίγδελη συνεπήρε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που παραβρέθηκαν και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον διακεκριμένο για τη συμβολή και την πολύχρονη πείρα του στα μικρασιατικά θέματα αυτόν άνθρωπο. Ο Κώστας Νίγδελης, φίλος και συνεργάτης της συγγραφέα στην πρεσβεία των μνημείων και τη δράση της στην πανελλήνια κοινότητα Καππαδοκών, έχει συγγράψει 45 μέχρι τώρα βιβλία ιστορικών ερευνών για τη Μικρά Ασία και είναι από τους ανθρώπους που πρωτοεκτίμησαν τη δραστηριότητά της Μαρίας στα θέματα του πολιτισμού, διέκρινε την ικανότητα τεκμηρίωσης και συνθετικής σκέψης της συγγραφέα και την παρότρυνε να ξεκινήσει να γράφει. Ο ίδιος βοήθησε σε υλικό και προλόγισε το πρώτο της βιβλίο που αφορά ένα μεγάλο μνημείο της χριστιανικής ανατολής. «Είμαι σίγουρος ότι δεν θα περιοριστεί σε δυο βιβλία μόνον, και σίγουρα έχει πολλά να προσφέρει με την γραφίδα της στην έρευνα και την τεκμηρίωση της αιώνιας ελληνικότητας. Αξίζει να διαβαστεί το βιβλίο αυτό», όπως εξήγησε, «διότι, αποτελεί όχι μόνον ένα δυσεύρετο εγχειρίδιο παραδοσιακής μαγειρικής αλλά και επιπλέον ένα διαχρονικό κειμήλιο στην βιβλιοθήκη του ελληνισμού της Μικράς Ασίας, αφού τεκμηριώνει τη βυζαντινή παράδοση των Ρωμιών και την ελληνική κληρονομιά των προγόνων μας».

Την παρουσίαση συντόνισε  η Ευαγγελία Καλογήρου, δημοσιογράφος της Θεσσαλία τηλεόρασης (thessalia-tv). Στο τέλος μίλησε και η ίδια η συγγραφέας επικαλούμενη τις τριάντα γυναίκες και έναν άνδρα που συνέβαλαν με μαγειρέματα, θυμίζοντας ότι η εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε αυτούς και καλώντας τους να φωτογραφηθούν όλοι μαζί για ενθύμιο.

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους, ο νομικός κ.Γρηγόριος Δασταυρίδης ιδρυτικό και επίτιμο μέλος του Συλλόγου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μάνδρας κ. Αθανάσιος Χρήστου, ο κ Χρήστος Κέλλας εκπρόσωπος της Δημοτικής αρχής, η κ. Έλλη Παπαδοπούλου πρόεδρος των βενζινοπωλών Ν.Λάρισας. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η ΘΕΣΣΑΛΙΑ τηλεόραση.