Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Το 70% των ψηφοφόρων εναντίον του μνημονίου. Το 50% του λαού εναντίον του πολιτικού συστήματος..

Μεγάλο το ποσοστό της ΑΠΟΧΗΣ, αγγίζει το 50% ! Είναι σαφέστατο ότι αυτή η αποχή είναι καθαρή απόρριψη, από το μισό εκλογικό σώμα, του πολιτικού συστήματος.
Σοκ.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, περίπου

το 70% των ψηφοφόρων που ψήφισαν σήμερα, στις περιφερειακές εκλογές, τάχθηκαν εναντίον του μνημονίου.
Αν τελικά αυτό επιβεβαιωθεί, ο κ. Παπανδρέου δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση για να συνεχίσει την εφαρμογή του μνημονίου.
Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρόκειται για λαϊκό εμπαιγμό και διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ σε....ολοκληρωτικές καταστάσεις, με αποτέλεσμα να ερεθίσει το λαό.
Aν το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίσει την ΑΠΟΧΗ ως σιωπηλή αποδοχή του μνημονίου, ερμηνεύοντας αυθαίρετα την δικαιολογημένη καταδίκη του πολιτικού συστήματος από το 50% περίπου του λαού, θα κάνει ολέθριο σφάλμα με αντίθετα αποτελέσματα.
Δηλαδή την λαϊκή εξέγερση και την πλήρη κατάρρευση του πολιτικού συστήματος.
Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/11/70-50.html


Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Παπανδρέου, ήταν αυτός που ζητούσε ΚΑΘΑΡΗ εντολή και λαϊκή νομιμοποίηση την οποία, όπως ο ίδιος ομολογούσε, δεν είχε, προκειμένου να συνεχίσει την πολιτική του μνημονίου, διαφορετικά διαβεβαίωνε ότι θα προσφύγει σε εκλογές.
Όμως η εντολή που ζητούσε συγκέντρωσε μόνο το 34,70% του ελληνικού λαού, ενώ το 65,30% του ελληνικού λαού τάχθηκε υπέρ του «ΟΧΙ» στο μνημόνιο και του είπε «πήγαινε σε εκλογές».
Επομένως ο κ. Παπανδρέου στερείται πλέον λαϊκής νομιμοποίησης και η παραμονή του στην εξουσία είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Τυχόν δε επιμονή σε συνέχιση της παραμονής του στην εξουσία, αποτελεί διολίσθηση του κ. Παπανδρέου σε ολοκληρωτικές πρακτικές.


ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ:ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
www.youtube.com
Την επομένη ακριβώς των εκλογών ο Μίκης Θεοδωράκης επισήμανε ότι η χώρα κυβερνιέται πλέον και επίσημα από μία μικρή μειοψηφία η οποία προσπαθεί να επιβάλει πολιτικές με τις οποίες δεν συμφωνεί η πλειοψηφία του λαού.τόνισε επανειλημένα ότι ο μόνος τρόπος αντίδρασης του λαού είναι η επίδειξη ανυπακοής
http://taxalia.blogspot.com/2010/11/blog-post_4651.html

ρητό : Στη χαρά και στη λύπη. Όλα μαθαίνονται λοιπόν ! Πρέπει να γίνει μια συμφωνία...