Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Καταγγελία του μνημονίου και στάση πληρωμών ζητούν 67 ακαδημαϊκοί!!!

stasi_pliromon

Λίγες ημέρες μετά την έκκληση 32 προσωπικοτήτων της τέχνης, των γραμμάτων και της επιστήμης προς «όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου» να «αλλάξουν νοοτροπία, να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες», «να μιλήσουν με ειλικρίνεια στους Έλληνες πολίτες για τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα», 67 ακαδημαϊκοί, με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητούν καταγγελία του μνημονίου και στάση πληρωμών.

Ακολουθεί η επιστολή των ακαδημαϊκών:...

Προς την Α. Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κύριο Κάρολο Παπούλια

Κοινοποίηση προς:

- Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κύριο Γεώργιο Παπανδρέου
- Τον Αρχηγό της Αξιωμ/ικής Αντιπολίτευσης και....
Πρόεδρο της ΝΔ, Κύριο Αντώνιο Σαμαρά
- Τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, Κυρία Αλέκα Παππαρήγα
- Τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Κύριο Γεώργιο Καρατζαφέρη,
- Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Κύριο Αλέξη Τσίπρα,
- Τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου
- Τα Μέλη της Βουλής των Ελλήνων

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Με περισσή αγωνία για την τύχη της πατρίδας μας, αλλά και με αίσθημα εθνικής ευθύνης, σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή, με συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες, με τον κατάλληλο χειρισμό και εφαρμογή θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση.

Η αδυναμία του Μνημονίου να επιτύχει τους στόχους του είναι πλέον δεδομένη. Συνέχιση της ίδιας πολιτικής, με την οικονομική ύφεση και την περαιτέρω αύξηση του δημοσίου χρέους που προκαλεί, θα οδηγήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ίδε Αποκρατικοποιήσεις και Αξιοποίηση Δημόσιας Περιουσίας στο προταθέν Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο), μεγαλύτερη εξαθλίωση του λαού λόγω περαιτέρω αύξησης του ποσοστού ανεργίας, ενώ οι Ελληνικές πόλεις θα καταστούν αβίωτες εξ αιτίας της αναπότρεπτης κοινωνικής έκρηξης. Αν καταλήξουμε σε αναδιαπραγμάτευση/αναδιάρθρωση του χρέους μας υπό παρόμοιες συνθήκες, θα πρόκειται για ελεγχόμενη πτώχευση υπό δυσμενέστατους όρους, υπαγορευμένους από άλλους. Για να προληφθούν αυτές οι δυσμενείς εξελίξεις, η Κυβέρνηση πρέπει χωρίς καθυστέρηση να πάρει την πρωτοβουλία και με αποφασιστικότητα να χαράξει ένα νέο δρόμο για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, Κύριε Πρόεδρε, προτείνουμε:

• Να καταγγελθεί πάραυτα το Μνημόνιο, προβάλλοντας νομικούς όρους και ατέλειες κατά την υπογραφή του, την αντισυνταγματικότητα όρων του, και την απουσία αλληλεγγύης των πλουσίων/ανεπτυγμένων χωρών της ΕΕ προς την Ελλάδα.

• Επικαλούμενη το επαχθές-απεχθές βάρος του χρέους για τον Ελληνικό λαό, η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσδιορισμό των όρων της Ελλάδος γιά μία αναδιάρθρωσή του, η οποία απαραίτητα να περιλαμβάνει και ένα «κούρεμα» ύψους 30-40%, επιδιώκοντας τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων μας στην ΕΕ. Το εναπομένον ποσό του χρέους πρέπει να εξυπηρετείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς τη δημιουργία νέων ελλειμμάτων.

• Να κηρυχθεί στάση εξωτερικών πληρωμών μέχρι να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές μας και την ΕΕ για τους ανωτέρω όρους της αναδιάρθρωσης.

• Η Κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα την εσαεί λειτουργία του κράτους υπό καθεστώς μηδενικού ελλείμματος. Επί πλέον, εκφράζοντας τη γενικευμένη λαϊκή απαίτηση, να λάβει τα ακόλουθα μέτρα χρηστής και δίκαιης διακυβέρνησης: δίκαιη φορολόγηση εισοδημάτων και περιουσίας - συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων στο εξωτερικό, δήμευση της περιουσίας καταχραστών δημόσιας περιουσίας, δήμευση περιουσίας που δεν δικαιολογείται από δήλωση πόθεν έσχες του ιδιοκτήτη, και δραστική περιστολή των δαπανών, αρχίζοντας με περικοπή σε βαθμό τουλάχιστον 50% των δαπανών προς όφελος των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού, βουλευτών, δημάρχων, αντιδημάρχων, κλπ.

• Η Κυβέρνηση να απαιτήσει άμεσα από την Γερμανική Κυβέρνηση την πληρωμή του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων που η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία πληρωμή θα κάλυπτε ένα πολύ υψηλό ποσοστό του Ελληνικού χρέους.

Κύριε Πρόεδρε, δεν παραβλέπουμε τον κίνδυνο η αναδιάρθρωση-επαναδιαπραγμάτευση, με πρωτοβουλία της Ελλάδος, από κοινού με το «κούρεμα» και με την προσωρινή στάση πληρωμών, να μας θέσει εκτός της Ευρωζώνης. Η πιθανότητα μιας τέτοιας εξέλιξης εκτιμάται πολύ μικρή, πρώτον διότι δεν πιστεύουμε ότι προβλέπεται αποβολή μέλους από την Ευρωζώνη, αλλά κυρίως γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε σημαντικά προβλήματα για το ευρώ και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της ΕΕ, ενώ θα αύξανε και το ρίσκο των δανειστών μας να απωλέσουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό των κεφαλαίων τους. Ωστόσο, τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί. Μια έξοδος, λοιπόν, από την Ευρωζώνη, αν και δεν έχει προηγούμενο, μπορεί να μας επιβληθεί και να έχει δυσάρεστες συνέπειες. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να προκληθεί πανικός στις τράπεζες και προσωρινή απομόνωσή μας από τις αγορές. Όμως, όλες οι αρνητικές συνέπειες μπορούν να ελεγχθούν σε ικανοποιητικό βαθμό και βαθμηδόν να εξουδετερωθούν, χάρη στις δυνατότητες αντίδρασης που εξασφαλίζει ένα εθνικό νόμισμα ελεγχόμενο 100% από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Τέλος, θα υπενθυμίσουμε την ανάγκη επαγρύπνησης στα εθνικά μας θέματα, των οποίων πολυάριθμες εξελίξεις μας ανησυχούν στο έπακρον, καθώς είναι αδύνατον να αντιμετωπισθούν μέσα στο καθεστώς οικονομικής εξαθλίωσης που οδηγείται η χώρα από το Μνημόνιο. Συνεπώς, κι αν ακόμη υπήρχαν κυρίαρχοι παράγοντες που θα μας επέβαλλαν παραμονή υπό το καθεστώς του Μνημονίου, αυτό θα έπρεπε να αποκλεισθεί με κάθε τρόπο και κάθε θυσία, από τη στιγμή που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την εθνική μας υπόσταση και κυριαρχία. Οι Έλληνες αυτή τη στιγμή αισθάνονται ταπεινωμένοι και ανίσχυροι. Η έξοδος από την πολιτική των Μνημονίων θα ανυψώσει το ηθικό του λαού, απαραίτητη προϋπόθεση γιά την επαναφορά της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης και για την περιφρούρηση των εθνικών μας συμφερόντων.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε, μαζί με την αποδοχή και άμεση εφαρμογή των ανωτέρω προτάσεων, κορυφαίο ζητούμενο γιά τη σωτηρία της χώρας είναι η ένωση των πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες παρά τις πανθομολογούμενες ευθύνες τους συνεχίζουν να τραβούν το σχοινί της αδιαλλαξίας και να δρούν σύμφωνα με τα ιδιαίτερα πολιτικά τους συμφέροντα. Με το προσωπικό σας κύρος και την ηθική δύναμη της θέσης σας, προχωρήσετε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες γιά την επιτυχία αυτών των στόχων, ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει κυρίαρχος του οίκου της και ο λαός μας να αποκτήσει πάλι αυτοπεποίθηση για το μέλλον του.

Οι Υπογράφοντες ειναι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες, η πλειοψηφία των οποίων είναι μέλη του Hellenic Electronic Center/Professors’ and Ph.D.’s forum.

http://www.tideon.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2402:-------67-&catid=1:ethnikimnimi&Itemid=481

«H μικρή Κύπρος σώζει τα μικρά σχολεία της Ελλάδος»

"ΣΠΙΘΑ" ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ 7 - 2 - 2011

τηλέφωνο 0035799309934

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ

ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 25 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

«ΗΡΩΔΗΣ» ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Με αυτό τον τίτλο το ηλεκτρονικό ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΝΕΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ κάνει μια ύστατη προσπάθεια να αποτρέψει το μεγαλύτερο εθνικό έγκλημα που, με εντολές της Τρόϊκας, η παρούσα ελληνική Κυβέρνηση θέλει να φέρει σε πέρας: το κλείσιμο εκατοντάδων μικρών Ελληνικών σχολείων.

Οι Κύπριοι ΣΠΙΘΙΣΤΕΣ πήραμε αμέσως το μήνυμα. Εκπαιδευτικοί και ακτιβιστές γύρω από τα θέματα Παιδείας, αισθανθήκαμε την ηγεσία του Ελλαδικού Υπουργείου Παιδείας σαν τον κακό γίγαντα που γκρεμίζει τις φωλιές των μικρών παιδιών, σβήνει τις φωνές από τις σχολικές αυλές των χωριών, σκοτώνει την τελευταία φλέβα ζωής των ελληνικών κοινοτήτων κι αφήνει τους από χρόνια εγκαταλειμμένους τελευταίους Έλληνες κατοίκους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες με τη κομμένη σύνταξη, να σβήσουν μέσα στις αναμνήσεις τους: πώς μέσα από τις στάχτες του πολέμου ανάστησαν τη χώρα, χτίζοντας με τα δικά τους χέρια γιοφύρια, δρόμους και σχολειά και που τα βλέπουν τώρα να γκρεμίζονται από το άσπλαχνο κράτος του ΔΝΤ.

Ίσως γιατί οι Κύπριοι πολλές φορές πονέσαμε από «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» μιας πατρίδας που μας αποκοίμιζε "στο πρώτο της το γάλα" κι ύστερα μας πέταγε "δεν σας χρειαζόμαστε, μας είστε βάρος!», καταλάβαμε πως το ίδιο μοιάζει τώρα να λέει η Υπουργός Παιδείας στους Έλληνες Ακρίτες των μικρών νησιών και των ορεινών περιοχών.

Κι ανατριχιάσαμε καθώς σκεφτήκαμε πως πρόκειται για την ίδια «λογική» με την οποία η Τουρκία έκλεισε τα Ελληνικά σχολεία σε Ίμβρο και Τένεδο, εξαναγκάζοντας σε ερήμωση τα Ελληνικά χωριά.Μια Τουρκία που σήμερα, για την νεοοθωμανική της εξάπλωση, ανοίγει εκατοντάδες σχολεία και στα πιο απομακρυσμένα χωριά και ιδιαίτερα δίπλα στα Ελληνικά σύνορα..

Ανατριχιάσαμε ακόμα, γιατί 36 χρόνια ζούμε πάνω στο πετσί μας το δράμα του Ελληνικού Σχολείου στην τουρκοκρατούμενη χερσόνησο της Καρπασίας με τους 37 μαθητές του το οποίο, σε πείσμα των ισχυρών της γης και των ποικίλων κατεστημένων που μιλούν για περικοπές στην παιδεία, παραμένει εκεί, ζωντανός φάρος Ελληνικών γραμμάτων, θυμίζοντας στους όπου γης Έλληνες τις παρακαταθήκες της ηρωϊκής δασκάλας του γένους Ελένης Φωκά.

Με τούτες τις σκέψεις οι Κύπριοι ΣΠΙΘΙΣΤΕΣ ιδρύσαμε τη "ΣΠΙΘΑ" ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. Η "ΣΠΙΘΑ" ΠΑΙΔΕΙΑΣ αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσόν και να αναζητήσει Αναδόχους, για να κρατηθούν τα μικρά Ελληνικά σχολεία και οι απομακρυσμένες Ελληνικές κοινότητες ζωντανά.

Απευθυνόμαστε:

στην ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

στα ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

σε όλους τους ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

στους ΦΟΙΤΗΤΕΣ της ΚΥΠΡΟΥ ΟΠΟΥ ΓΗΣ

στην ΜΑΘΗΤΙΩΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑ της ΚΥΠΡΟΥ, στους ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

και σε όλο τον ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ

και ζητούμε να γίνουν ΑΝΑΔΟΧΟΙ της ΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, γιατί ήρθε η ώρα το ΠΑΙΔΙ (η Κύπρος) να βοηθήσει τη ΜΑΝΑ (την Ελλάδα). Ο Κυπριακός Λαός έχει πολλές φορές στην Ιστορία του ανασκουμπωθεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και συμμετείχε σε όλους τους αγώνες Ελευθερίας, προσφέροντας αίμα και χρήμα.

Ευρισκόμενος σήμερα σε καλύτερη οικονομική κατάσταση, έχει τη δυνατότητα να σηκώσει μεγάλο μέρος των εξόδων των Μικρών Ελληνικών Σχολείων, ως ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις θυσίες του Ελληνικού Λαού στην τελευταία μάχη της Κύπρου.

Η "ΣΠΙΘΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ" καλεί επίσης όλο τον ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, τους ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ και τους ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ να αποτελέσουν ΑΝΑΧΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, αναλαμβάνοντας την ΑΝΑΔΟΧΗ Μικρών Ελληνικών Σχολείων.