Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΜΗΧΑΝΙΑ

Σχετικά με τις ύβρεις τμήματος του γερμανικού Τύπου, που μεθοδεύει κάποιο σχέδιο εναντίον της ειρήνης των λαών μας.

Ως Ελληνίδα Πολίτης,
ΔΡ επιστήμονας,
και γνωρίζοντας την ιδιότητα της :
  • Έφορου Κεντρικής Ελλάδος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.ΣΕ.),
  • Προέδρου της Ε.Ε. της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων (Π.Ε.Κ.Σ.)
και ως εκπρόσωπος των Συλλόγων Πολιτισμού:
  • Γενική Έφορος του Συλλόγου ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
  • Διευθύντρια του Συλλόγου Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ Δ.ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
  • Εκπρόσωπος του Συλλόγου ΜΙΣΤΙΩΤΩΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ, του Συλλόγου ΛΟΥΤΡΟΥ, του Συλλόγου ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, και του Συλλόγου ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ, Λάρισας.

Καλώ τους αξιοπρεπείς συμπατριώτες και τους Φορείς που συντονίζουν
να εκφράσουν επίσημες διαμαρτυρίες,
μέσα στο πνεύμα του ελληνικού πολιτισμού
διότι
"Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΜΗΧΑΝΙΑ".

Παρακαλώ να προωθηθεί η επιστολή διαμαρτυρίας του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW), που ακολουθεί :

Μια σωστή, πρώτη Διαμαρτυρία για την ΧΟΛΗ, την ΚΑΚΙΑ και την ΆΓΝΟΙΑ μέρους του γερμανικού Τύπου.

Μετάφραση επιστολής DHW προς το Γερμανικό Συμβούλιο Τύπου


Προς τον
Πρόεδρο του Γερμανικού Συμβουλίου Τύπου
κ. Κάγιο Ντέριγκ
Βερολίνο

Κολωνία, 2010-02-27


Ειδησεογραφία και δημοσιεύσεις για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα
Αγαπητέ κύριε Ντέριγκ,
η ειδησεογραφία των τελευταίων εβδομάδων σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι λόγος αρκετός για να σας απευθύνω αυτήν την διαμαρτυρία. Ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW), σαν φωνή και εκπροσώπηση των περίπου 30.000 ελληνικής καταγωγής επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών στη Γερμανία ανησυχεί σοβαρά για την φιλική συνύπαρξη και τις γερμανικό-ελληνικές σχέσεις.
Ειδικά τα έντυπα μέσα και οι ηλεκτρονικές τους σελίδες αναφέρονται στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό με έναν τρόπο που πολλοί από εμάς θεωρούμε προσβλητικό και ο οποίος μας ωθεί τελείως αβάσιμα σε αμυντικό ρητορικό λόγο στην καθημερινή μας ζωή.
Επιστέγασμα αυτής της καμπάνιας μίσους και αρνητικής προπαγάνδας είναι η έκδοση 08/10 του περιοδικού FOCUS με το αδιάντροπο εξώφυλλό του και το απαράδεκτο σχόλιο του Michael Klonovsky. Στο τελευταίο μάλιστα ανασύρονται παλαιές ανθελληνικές θεωρίες από το χρονοντούλαπο παντρεύονται με υποκειμενικές αντιπάθειες και διαδίδονται σε επίπεδο καφενείου.
Αυτό δεν είναι πλέον σάτιρα, αλλά περισσότερο χωλή και δηλητήριο σε συνδυασμό με άγνοια και κακία.
Συμφωνούμε απόλυτα ότι υπάρχουν πολλά στα οποία οφείλουμε να ασκήσουμε κριτική. Αλλά οι δημοσιογράφοι πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να κατονομάσουν τους φταίχτες. Δεν φταίει το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού για τη σημερινή τραγωδία. Τα τελευταία 40 χρόνια είχαμε να κάνουμε με μία τάξη πολιτικών που ήταν σε μεγάλο βαθμό διεφθαρμένη. Το Σύνταγμα και οι εκλογικοί νόμοι της Ελλάδος αμνηστεύουν αυτούς τους διεφθαρμένους πολιτικούς στο τέλος της θητείας τους, είτε γίνουν κανονικές είτε πρόωρες εκλογές. Εάν οι Ευρωπαίοι είναι της γνώμης ότι Έλληνες πολιτικοί έχουν εξαπατήσει εσκεμμένα την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τότε θα πρέπει να τους καλέσουν να απολογηθούν ενώπιον των ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Αυτό θα ήταν η μοναδική πραγματική ευκαιρία για να λάμψη όλη η αλήθεια, να υπάρξει σαφήνεια και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Τόσο τα ελληνικά δικαστήρια όσο και οι εξεταστικές επιτροπές δεν θα βοηθήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Σας καλώ να δραστηριοποιηθείτε για την διασφάλιση περισσότερης αντικειμενικότητας στην ειδησεογραφία των γερμανικών έντυπων μέσων. Διότι όπως θεωρούμε αηδιαστικό όταν στον ελληνικό τύπο, ο κάθε Γερμανός παρομοιάζεται με ναζί, έτσι καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια να αποκαλούνται απατεώνες όλοι οι Έλληνες - και μαζί τους και οι 350.000 που ζουν στη Γερμανία.
Παρακαλούμε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σταματήσουν οι δημοσιογράφοι να δηλητηριάζουν το κλίμα. Αντ 'αυτού θα πρέπει να επιδιώκουν την διατήρηση και την περαιτέρω προώθηση των παραδοσιακών και ιστορικών φιλικών σχέσεων μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών και ιδιαίτερα του γνωστού γερμανικού φιλελληνισμού.
Οι αληθινοί φίλοι – και ιδιαίτερα στο κοινό μας σπίτι Ευρώπη – στην ανάγκη φαίνονται. Οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι πρέπει να κάνουν το παν για να αποφευχθούν νέες συνθήκες Βερσαλλιών μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδος. Διότι ποιός γνωρίζει καλλίτερα από τους Γερμανούς τις μοιραίες συναισθηματικές και πολιτικές συνέπειες που είχαν αυτές για όλους τους λαούς της Ευρώπης;
Αντίγραφο της επιστολής αποστέλλεται στον Πρόεδρο της Ένωσης Δημοσιογράφων της Γερμανίας », κ. Michael Konken, και στον Δρα. Hubert Burda, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Hubert Burda Media, η οποία εκδίδει το Focus.
Με εκτίμηση

Φαίδων Γ. Κοτσαμπόπουλος
Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος Τύπου