Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

επιστολή Αξιότιμου κ. Δαμιανού Βασιλειάδη : Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

http://damonpontos.gr/?p=1676

Τον Ιούνιο του 2011 θα εκδικαστεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης η προσφυγή της Γερμανίας κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας, με την οποία απορρίφθηκε η ένσταση της Γερμανίας περί ετεροδικίας και κρίθηκε νόμιμη η κατάσχεση γερμανικού ακινήτου, κειμένου στην πόλη της Φλωρεντίας για την πληρωμή μέρους του ποσού που επιδικάστηκε από τα ελληνικά δικαστήρια στους κατοίκους του Διστόμου. Η κατάσχεση αυτή, όπως είναι γνωστό, έγινε επειδή ο Έλληνας Υπουργός της Δικαιοσύνης δεν επέτρεψε την εκτέλεση της απόφασης αυτής σε βάρος Γερμανικής περιουσίας που βρίσκεται στην Ελλάδα. Εκτός όμως από το έγκλημα αυτό που διέπραξε η Ελληνική Πολιτεία κατά των θυμάτων του Διστόμου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας μας έκρινε: α) ότι η Γερμανία έχει το δικαίωμα της ετεροδικίας και β) ότι τα θύματα της γερμανικής κατοχής δεν έχουν δικαίωμα ατομικής αγωγής κατά του Γερμανικού Δημοσίου και η αποζημίωσή τους είναι θέμα διακρατικών διαπραγματεύσεων (οι οποίες ουδέποτε έγιναν και ουδέποτε θα γίνουν).

Αν δεν είχε διαπράξει τα εγκλήματα αυτά η Ελληνική Κυβέρνηση και η Ελληνική Δικαιοσύνη, θα είχε το δικαίωμα η Χώρα μας, μέχρι τις 15/1/2011 να παρέμβει στο Δικαστήριο της Χάγης υπέρ της Ιταλίας και να ζητήσει την απόρριψη της γερμανικής προσφυγής, ώστε να πάρουν οι κάτοικοι του Διστόμου ένα μικρό μέρος της αποζημίωσης, που τους επιδίκασαν τα ελληνικά δικαστήρια (τα δικαστικά έξοδα). Δυστυχώς, η παρέμβαση αυτή δεν θα γίνει. Πρώτον, διότι έχουν προηγηθεί τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο εγκλήματα της Ελληνικής Κυβέρνησης και δεύτερον, διότι και χωρίς αυτά η κυβέρνησή μας δεν θα τολμούσε να παρέμβει.

Για τους λόγους αυτούς παρεμβαίνει το Συμβούλιό μας με την παρούσα ανακοίνωση και α) καταγγέλλει για μια ακόμα φορά την εγκληματική συμπεριφορά των ελληνικών κυβερνήσεων σε βάρος του Ελληνικού Λαού και υπέρ της Γερμανίας και β) να ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να σταθεί στο ύψος του, να μην καμφθεί από τις γερμανικές και φιλογερμανικές πιέσεις και να απορρίψει την γερμανική προσφυγή κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου της Ιταλίας, με την οποία επικυρώθηκε η κατάσχεση γερμανικού ακινήτου κειμένου στη Φλωρεντία της Ιταλίας προς μερική (έστω και ελάχιστη) αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου.

Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2011

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Μανώλης Γλέζος Ευάγγελος Μαχαίρας

άρθρο : Για τη Μνήμη των ΚΚΕ -δων !

(Μα τι; Θέλετε και πιο επίσημη διατύπωση σε άρθρο για Προδότες;!)
http://taxalia.blogspot.com/2011/03/1946-1949.html

Τι νόημα έχει το "φωτογραφικό αρχείο" όταν παρουσιάζει μια επίπλαστη "δραση" αποκρύπτοντας την ουσία της δράσης τους; Τι νόημα έχει η "μνήμη της δράσης" όταν ομιλούν με ψέμματα;;

Μα αυτοί πάντοτε δούλευαν για τα συμφέροντα της ΕΣΣΔ ! Πάντοτε επεδίωκαν την εγκατάσταση ολοκληρωτικού φασιστικού-κομμουνιστικού καθεστώτος κι όχι "δημοκρατίας"!

Πριν τον "εμφύλιο", και ΠΡΟΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ απο την Ελλάδα,
οι ΚΚΕδες δολοφονούσαν άμαχους Έλληνες και είχαν εγκαταστήσει στην ελληνική ύπαιθρο τρομοκρατία, με βιασμούς και ψυχοπαθή πλιάτσικα !

Η ίδια εθνοπροδοτική συμπεριφορά επαναλαμβάνονταν ιστορικά, ακόμη και στον μικρασιατικό πόλεμο, ακόμη και στα θέματα παιδείας-ιστορίας μέχρι σήμερα!

Τουλάχιστον οι Αριστεροί δικαιούνται ένα άλλοθι. Διότι μεριμνούν για τα δικαιώματα της λαϊκής τάξης και των εργαζομένων χαμηλού εισοδήματος.
Αλλά οι ΚΚΕδες δεν δικαιούνται καμιάς τιμής μεταξύ ελεύθερων και δημοκρατών Ελλήνων !!

Το «μνημόνιο» είναι «Πραξικοπηματική Εξουσία»

Ο καθηγητής κ. Γεώργιος Ι. Κασιμάτης δηλωνει για το «μνημόνιο»: Είναι «Πραξικοπηματική Εξουσία»

… Να σας πω δε για την «τρόικα», ακριβώς επειδή οι συμβάσεις αυτές είναι αντίθετες και οι όροι όλοι αντίθετοι με την «Διεθνή Νομιμότητα» και με το Σύνταγμά μας, η εξουσία που ασκείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ως προς τις υποχρεώσεις των δανειακών συμβάσεων και του «μνημονίου», είναι: «Εξουσία εκτός Συντάγματος». Είναι δηλαδή «Πραξικοπηματική Εξουσία». Αυτό σημαίνει ότι και η τρόικα, αυτή τη στιγμή, δεν είναι νόμιμη, και η παρουσία της ακόμη είναι παράνομη !


Ο κ. Γεώργιος Κασιμάτης είναι Συνταγματολόγος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.
- Από το 1981 μέχρι το 1988 ήταν στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου (διευθυντής του Νομικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού
- Εκτός των άλλων ήταν και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων, επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος από το 1992 μέχρι το 1997.

Με πρωτοβουλία της Νομικής Σχολής και ιδιαίτερα του Τομέα Δημοσίου Δικαίου, το Πανεπιστήμιο Αθηνών τίμησε τον ομότιμο, από το 1999, καθηγητή της Νομικής Σχολής κ. Γεώργιο Κασιμάτη, «μια προσωπικότητα της επιστήμης του δικαίου, έναν αγωνιστή των θεσμών και της Δημοκρατίας, έναν άνθρωπο παιδείας και ήθους», όπως υπογράμμισε στην ομιλία του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου μας καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

O Oμότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής κ. Γεώργιος Κασιμάτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Κύθηρα. Αποφοίτησε από το γυμνάσιο Κυθήρων το 1950 και τον ίδιο χρόνο πέτυχε, από τους πρώτους, στις εξετάσεις της Νομικής.

«Όπως σχεδόν όλοι οι φοιτητές που προέρχονταν από την επαρχία, συνάντησα και εγώ μεγάλες δυσκολίες κατά τον ερχομό μου στην πρωτεύουσα, καθώς δεν είχα καμία ενημέρωση για τα μαθήματα και τις απαιτήσεις των εξετάσεων. Επιπλέον, τα χρόνια εκείνα ήταν δύσκολα, οι γονείς μου ήταν αγρότες και δεν μπορούσαν να με στηρίξουν οικονομικά. Έτσι, μου τέθηκε από την αρχή το ζήτημα εάν θα μπορέσω να συνεχίσω τις σπουδές μου. Η πρώτη μου μέριμνα, λοιπόν, ήταν να βρω μια δουλειά για να μπορέσω να συντηρηθώ οικονομικά. Δεδομένου ότι και εκείνη την περίοδο δεν ήταν καθόλου εύκολο να βρει ένας νέος εργασία, αναγκάστηκα να κάνω διάφορες δουλειές οι οποίες διαρκούσαν ως επί το πλείστον λίγους μήνες. Μετά με απέλυαν και πάλι από την αρχή έτρεχα για να βρω κάποια άλλη δουλειά.


Αναρτήθηκε από τον/την sarafop στο Δεκεμβρίου 30, 2010

http://www.inews.gr/152/o-kathigitis-k-georgios-i-kasimatis-gia-to-mnimonio-einai-praxikopimatiki-exousia.htm



Σχετικά με το μνημόνιο και το συνταγματικό δικαίωμα ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Κασιμάτης γράφει:

«Όλος ο κόσμος, μιλάει καθημερινά για το «μνημόνιο», με το οποίο παραβιάζονται τα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων. Μαζί με το «μνημόνιο» και βάση του μνημονίου είναι η σύμβαση δανείου που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τα 15 κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Οι όροι αυτής της σύμβασης δένουν χειροπόδαρα την Ελλάδα ως κυρίαρχο κράτος, προσβάλλουν και τον ελληνικό λαό και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Θα αναφερθώ μόνο σε έναν όρο, από τους πολλούς που εξευτελίζουν την Ελλάδα: Τον όρο παραίτησης από την εθνική κυριαρχία. Ναι, όπως το ακούσατε: Παραίτηση από την εθνική κυριαρχία υπέρ των δανειστών της Ελλάδας σε περίπτωση που δεν θα μπορέσει να πληρώσει το χρέος της.

Το σχετικό κείμενο της σύμβασης, υπάρχει σε δύο διατυπώσεις: αναφέρω την πιο απλή: «Ούτε ο δανειολήπτης (δηλαδή η Ελλάδα) ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο σε περίπτωση: δίκης, κατάσχεσης (συντηρητικής ή αναγκαστικής) είτε αναγκαστικής εκτέλεσης και σε οποιαδήποτε περίπτωση άλλης ενέργειας ή διαδικασίας σχετικά με τη σύμβαση».

Σε άλλη θέση της σύμβασης ορίζεται ότι η Ελλάδα παραιτείται από τα δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας «αμετάκλητα και άνευ όρων».

Ένας τέτοιος όρος δεν υπογράφεται ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο. Έναν τέτοιον όρο μόνο ένας shylock μπορούσε να τον σκεφθεί. Τέτοιος όρος μπαίνει για πρώτη φορά σε σύμβαση δανείου στην ιστορία της ανθρωπότητας.


(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΚΗΣ, ΑΥΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ! ΔΗΛΑΔΗ, ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ...)

ΣΧΕΤΙΚΟ LINK



================================================================================


ΔΗΛΑΔΗ:

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ.

Η ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΨΙΣΤΗ ΑΡΧΗ.

Η ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ (ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ)


Ο Λαός δεν αποδέχεται το μνημόνιο. Και με τη βία, ακόμη αν χρειαστεί, θα περιφρουρήσει τα κυριαρχι/κά δικαιώματά του.

ΕΞΕΓΕΡΣΗ κατά του λαομίσητου και ξενοκίνητου καθεστώτος Παπανδρέου.

Εξέγερση και σύλληψή του για να περάσει λαικό δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση του συντ/τος και προδοσία κατά του έθνους


================================================================================


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ:

"Δεν φταίει ο ελληνικός λαός για το χρέος που του φόρτωσαν και τώρα του ζητάνε την πατρίδα του για να το ξεπληρώσει. Φταίνε οι προδότες, που τον "φόρτωσαν" με αυτό το χρέος, επειδή διαφθάρηκαν από τους δανειστές μας. Μόνον αν καταδικαστούν αυτοί, μπορούμε ν' απαλλαγούμε από το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού μας χρέους"

Το ελληνικό χρέος δεν είναι οικονομικό πρόβλημα...
Είναι δικαστικό πρόβλημα.
Γενναίους δικαστές χρειάζεται η Ελλάδα για να σωθεί και όχι ικανούς πολιτικούς.