Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

άρθρο : Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία

Της Μαρίας Παπαδοπούλου

Η «Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία» (ΔΔΟ) διαπιστώνεται ότι αποτελεί μια σκοπίμως θνησιγενή «διευθέτηση», που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου, κάτω από μόνιμη βρετανική κηδεμονία. Οι συνέπειες αυτής της «διευθέτησης» θα είναι τραγικές.

Το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας που σήμερα μπορεί να διεκδικεί τα δικαιώματά του ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα καταργηθεί για να δημιουργηθούν δύο συνεταιρικά και ισότιμα κράτη, το ένα αμιγώς τουρκικό στην παράνομα κατεχόμενη Κύπρο και το άλλο (το υποτιθέμενο «ελληνικό») θα βρίσκεται στο έλεος της παραπέρα διείσδυσης των Τούρκων εποίκων και των λαθρομεταναστών.

Αντικαθιστώντας την Κυπριακή Δημοκρατία με ΔΔΟ, η Κύπρος θα τριχοτομηθεί σε δύο συνιστώντα κράτη και τις κυρίαρχες βρετανικές βάσεις, μέσω των οποίων θα ασκείται και η διαχρονική βρετανική κηδεμόνευση.

Τα δε κομμουνιστικά ιδεώδη αποδεικνύονται θεατρική φάρσα όταν μιλούν για «Αντι-ιμπεριαλισμό» και για «προτεραιότητα στις λαϊκές δυνάμεις», αφού από το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ είναι που προέρχεται και ο σημερινός Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος δεσμεύτηκε ΕΡΗΜΗΝ του Κυπριακού Λαού για διευθέτηση ΔΔΟ.

Είναι όμως και τραγικό, ο Λαός που το 2004 καταψήφισε συντριπτικά το Σχέδιο Αννάν και απέρριψε την όποια ΔΔΟ, ο ίδιος Λαός στην πλειοψηφία του να έχει πρόσφατα υπερψηφίσει είτε ηγεσίες που έχουν σημαία τους τη ΔΔΟ (ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ), είτε άλλους, των οποίων η προτεραιότητα είναι η συνεργασία σκοπιμότητας με το κυβερνών ΑΚΕΛ.

Ο νομικός Πάνος Ιωαννίδης, ο οποίος εξελέγη (2008 και 2010) και Πρόεδρος της Κίνησης για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, μιας από τις πλέον δυναμικές, υπερκομματικές πολιτικές οργανώσεις του κυπριακού λαού, έχει εκφράσει επανειλημμένα, εντός και εκτός Κύπρου, θέσεις που έχουν ενδιαφέρον διότι είναι σαφείς και τεκμηριωμένες :

· Η ΔΔΟ είναι διεθνώς άνομη, δεν καθορίζεται πουθενά, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ και δεν δοκιμάστηκε από κανέναν!

· Μοναδική φορά που προτάθηκε μια τέτοια «διευθέτηση», ήταν προς την πλειοψηφία των Μαύρων της Νοτίου Αφρικής, οι οποίοι την απέρριψαν αμέσως, διότι στόχο είχε την παγίωση του apartheid (που επί λέξη σημαίνει ρατσιστική διάκριση και που καταδικάστηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

· Δηλαδή, ενώ τη ρατσιστική ΔΔΟ οι Αφρικανοί την απέρριψαν τη 10ετία του ‘80 (χωρίς να έχουν Κράτος), η σημερινή ηγεσία της ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ να καταργήσει το ευρωπαϊκό Κράτος που υπάρχει, για να το αντικαταστήσει με την άνομη, ρατσιστική και καταδικασμένη ως διεθνές έγκλημα Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία...

Η ερευνήτρια-συγγραφέας Φανούλα Αργυρού, στο νέο βιβλίο της «Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας 1955-2011», αποκαλύπτει (και τεκμηριώνει αναντίλεκτα) τα παρασκήνια της βρετανο-τουρκικής διαχρονικής συνωμοσίας, με κατάληξη την αποδιεθνοποίηση του Κυπριακού και την υιοθέτηση της ολέθριας «κυπριακής ιδιοκτησίας λύση» και την επιδίωξη της κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αντικατάσταση της με την καταστροφική ΔΔΟ.

Τα απόρρητα βρετανικά έγγραφα (του Foreign Office) για την Κύπρο, που αποτελούν την κύρια πηγή πληροφοριών της κ.Αργυρού, επιβεβαιώνουν ακόμη μια φορά ότι η Κύπρος και ο λαός της αντιμετωπίζουν για έξη 10ετίες μια βρώμικη συνωμοσία, της οποίας ο στόχος είναι η διάλυση του κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας, που από το 2004 είναι ισότιμο και κυρίαρχο Κράτος-μέλος της ΕΕ, και η μετατροπή της Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο κάτω από μόνιμη βρετανική κηδεμόνευση.

Σημείωμα του βρετανικού υπουργείου Αποικιών του Ιουνίου 1957 επισημαίνει χαρακτηριστικά, ότι «μια ομοσπονδία πάντοτε συνεπάγεται αναπόσπαστη κυριαρχία και, στην περίπτωση της Κύπρου, η ελληνική ζώνη θα είναι ελεύθερη να ενωθεί με την Ελλάδα και η τουρκική με την Τουρκία. Σε μια τέτοια περίπτωση, η νήσος δεν θα παραμείνει κάτω από αναπόσπαστη βρετανική κυριαρχία…».

Οι θιασώτες της ΔΔΟ πρέπει να σταματήσουν να λαϊκίζουν και να εξηγήσουν προς τον Κυπριακό Λαό και τον ελληνισμό, πώς είναι ποτέ δυνατόν αυτή η διευθέτηση να αποκαταστήσει την εδαφική ακεραιότητα της ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας και να διαφυλάξει τα ανθρώπινα δικαιώματα του νόμιμου Κυπριακού Λαού!

Διότι από τα έγγραφα προκύπτει ότι, όπως και το σχέδιο Αννάν, η ΔΔΟ είναι βρετανικής έμπνευσης και τουρκικής εκτέλεσης, με τελικό στόχο τον έλεγχο όλης της Κύπρου.

Επομένως, η στάση συγκεκριμένων κομματικών ηγεσιών σε Κύπρο και Ελλάδα, εξυπηρετεί τους συνωμοτικούς βρετανο-τουρκικούς στόχους, ενώ ΚΑΜΙΑ ηγεσία -έστω κι εάν διαφωνεί με τη ΔΔΟ- έχει μέχρι σήμερα καταθέσει σαφή γραμμή προς την ορθή πορεία.

Παραθέτω συμφωνώντας, τις θέσεις που εξάγγειλε η (προαναφερθείσα) Κίνηση με την «Πρόταση του ορθού ΝΑΙ», τον Σεπτέμβριο 2009:

§ Η κατάργηση του κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως ακριβώς εντάχθηκε στην ΕΕ το 2004, ΔΕΝ πρέπει να συζητείται.

§ Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να επιδιώξει την ομαλή επάνοδο των νομίμων Τούρκων της Κύπρου στο επίσημο Κράτος.

§ Πρέπει να συζητείται κάθε άλλη πτυχή, νοουμένου ότι η όποια κατάληξη δεν θα προσβάλλει την κυριαρχία του Κράτους και δεν θα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του νόμιμου Κυπριακού Λαού.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε :

§ στην έντυπη εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

http://mariapapadopoulou.blogspot.com/2011/07/blog-post_20.html

§ Και στην ηλεκτρονική ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=30628&pid=19&CategoryID=19&txt=%CC%E1%F1%DF%E1%20%D0%E1%F0%E1%E4%EF%F0%EF%FD%EB%EF%F5