Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ομιλία σε Πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορούς και τραγούδια

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ «ΑΒΕΡΩΦ»




Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίστηκε χθες για τρίτη ημέρα το 17ο Φεστιβάλ Πολιτιστικών Δρώμενων που διοργανώνει ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αβέρωφ «Ο Θετταλός».
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην πλατεία Μαρίνου Αντύπα και συμμετέχουν σε αυτές κάτοικοι της περιοχής αλλά και αρκετοί Λαρισαίοι.
Χθες όσοι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις θαύμασαν τα παιδικά τμήματα του «Θετταλού» να χορεύουν διάφορους παραδοσιακούς χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και από τη Μ. Ασία.
Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει στις 9 μ.μ. ομιλία με θέμα «Παραδοσιακοί και Θεσσαλικοί χοροί», με ομιλήτρια την κ. Μαρία Παπαδοπούλου, στη συνέχεια θα χορέψουν τα ενήλικα τμήματα του «Θεταλλού» αλλά και χορευτικά τμήματα από άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Τις εκδηλώσεις συνοδεύουν οι μουσικοί: κλαρίνο Κώστας Δεδούσης, τραγούδι Χρήστος Αγριόδημος, βιολί Θάνος Ρούμπος, λαούτο Κώστας Παπαδημητρίου, κρουστά Βασίλης Σαραντινός, αύρα Διονύσης Παυλίδης.
Οι εκδηλώσεις τελούν υπό της αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτιστικού Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011,

http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=29285&pid=9&CategoryID=9&txt=%CC%E1%F1%DF%E1%20%D0%E1%F0%E1%E4%EF%F0%EF%FD%EB%EF%F5



http://mariapapadopoulou.blogspot.com/2011/06/blog-post.html