Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Eπιστολή του Γ.Σ.Ελευθεριάδη πρός την Ελληνικήν Ολυμπιακήν Επιτροπήν, διά τήν Βούλα Παπαχρήστου




Πρός την Ελληνικήν Ολυμπιακήν Επιτροπήν,

διά τήν Βούλα Παπαχρήστου


Αξιότιμοι κι' αγαπητοί κύριοι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,
Σας ζητώ να ακυρώσετε την ανάκληση της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Υποθέτω αντιλαμβάνεστε τον κόπο μίας αθλήτριας τόσα χρόνια, πάνω από 10, τον ιδρώτα και το αίμα, τους κόπους, τον μόχθο και τις θυσίες της προσωπικής της ζωής, να έχει ως αποκλειστικό στόχο στη ζωή της τον αθλητισμό, και να αποτελέσει έτσι πρότυπο για ακόμη νεότερους. Όχι, δεν την γνωρίζω. Υποθέτω όμως ότι για να φτάσει  κανείς στο δικό της επίπεδο, όλα αυτά είναι προαπαιτούμενα, αναγκαία. Υποθέτω επίσης, βάσιμα ελπίζω, ότι τα γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα όλα αυτά, καθώς και τις δυσκολίες για να φθάσει κανείς ως εκεί.
Αντιλαμβάνεστε την αδικία μία άτυχη διατύπωση ενός αστείου, να αποτελέσει την ταφόπλακα της καριέρας μίας αθλήτριας. Διότι αντιλαμβάνεστε ότι η συγκεκριμένη ανάκληση θα τελειώσει πρόωρα την καριέρα της Βούλας Παπαχρήστου.
Αντιλαμβάνεστε ότι το κακόγουστο αυτό αστείο δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δήλωση ρατσισμού.
Αντιλαμβάνεστε ότι ο αποκλεισμός της αυτός αποτελεί μέτρον υπέρμετρης ακρότητος έναντι μικράς επιπολαιότητος

Καί τούτο ούτε κάν δύναται νά συγκριθεί μέ τά ρατσιστικότατα ανθ-Ελληνικά μηνύματα πού επέμφθησαν, τά εξής -
"Το Ολυμπιακό χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Ελληνες αθλητές.  Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλάκες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά", τουίταρε η σημαιοφόρος της Γερμανίας Νατάσα Κέλερ,
- ενώ μια Αγγλίδα αθλήτρια κοροϊδευτικά έγραψε στο twitter της για τους Έλληνες αθλητές ότι:  "Ελπίζω οι πεινασμένοι Έλληνες, να μη φάνε όλο το φαί στο Ολυμπιακό χωριό"
Αντιλαμβάνεστε ελπίζω ότι πολύ περισσότερο κακό στη χώρα, έκανε η απόφαση της ηγεσίας της ΕΟΕ να προβεί σ’ αυτήν την ανάκληση, παρά το ατυχές «ανέκδοτο».
Αντιλαμβάνεστε ότι η αθλήτρια ζήτησε πολλαπλώς συγγνώμη δημοσίως.
Αντιλαμβάνεστε ότι η απόφση για ανάκληση πάρθηκε από έναν άνθρωπο αυθημερόν, αστραπιαία. Χωρίς διαδικασία, χωρίς ακρόαση. Χωρίς κλήση σε απολογία και εξηγήσεις. Χωρίς ενημέρωση τρίτου. Χωρίς να βρίσκεται καν στην ίδια χώρα με την αθλήτρια. Χωρίς να δοθεί το δικαίωμα προσωρινού αποκλεισμού, ποινής, έφεσης κοκ.
Αντολαμβάνεστε ότι οι διαδικασίες που προβλέπονται από την ίδια την ΕΟΕ αγνοήθηκαν παντελώς.
Ελπίζω, εφόσον αντιλαμβάνεστε όλα αυτά, να εξαντλήσετε κάθε επιρροή που έχετε, προσωπικά ή συλλογικά, στο πρόσωπο ή στα πρόσωπα, τα οποία αποφάσισαν τη συγκεκριμένη ανάκληση της αθλήτριας, και να πετύχετε την ακύρωσή της.
Αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να δράσετε κι εσείς αστραπιαία. Ο χρόνος είναι ελάχιστος.
Αντιλαμβάνεστε ότι όλος ο ελληνικός λαός στέκεται αμέριστα στο πλευρό της.
Μόνο η ακύρωση της ανάκλησης θα περισώσει το κύρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Μεθ υπολήψεως,
Γεώργιος Σάββα Ελευθεριάδης, ΟΑΜ, GCSCG, CETr, JP.  - Exarch'OSETr'Au
Convener, Hellenes' Ethnos Worldwide
C/- 49A Tramway Street, Rosebery, New South Wales, Australia, 2018 
 
Η επιστολή αυτή στάλθηκε από τον ίδιο τον κ. Ελευθεριάδη στις εξής διευθύνσεις :





Από δω και κάτω οι παραπομπές και η εικόνα δεν αποτελούν μέρος της ανωτέρω επιστολής αλλά τις συμπληρώνω ως διευκρινήσεις στην παρούσα (πρωτότυπη) ανάρτηση (εγώ η ανηψιά του Μαρία Παπαδοπούλου) :

(α) Ο θείος μου Γεώργιος Ελευθεριάδης  του Σάββα, έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του στο Σίδνεϋ και, είναι παράγων της ελληνικής εθνότητος της Αυστραλίας.  Εγεννήθει εις την Ελληνιστικήν Αίγυπτον.  Οι γονείς του και η σύζυγός του κατάγονται από την Κύπρον, το Καστελλόριζον και την Μικράν Ασίαν.  Ομολογείται μέλος του Απανταχού Έθνους Ελλήνων.   

(β) Η ιστορική κοιτίδα του Ελληνισμού είναι η Ελλάδα.  Η Ελλάδα είναι  η πατρίδα  όπου γεννήθηκαν και τράφηκαν για αιώνες μέχρι σήμερα ο Ελληνιστικός πολιτισμός μαζί  και  τα Ολυμπιακά ιδεώδη.