Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Θανάση Βέγγο, Καλέ μας Άνθρωπε, ΩΡΑΙΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑ !!!ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ! Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΣΠΑΘΑΡΗ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ! Eίπε, να μην αφήσουμε να σβηστεί αυτή η Ελλάδα μας παιδιά. Να τη σώσουμε. Να τη βάλουμε μέσα στα σχολειά. Να την αγαπήσουν τα παιδιά. Γιατί ό,τι αγαπήσεις δεν το ξεχνάς. Ούτε αφήνεις να το μαγαρίσουν οι γερμανόφραγκοι, στους οποίους είχε πολύ άχτι ο Θανάσης, όπως και κάθε γνήσιος Έλληνας!
Ο Θανάσης Βέγγος ήταν το σύμβολο του ΕΛΛΗΝΑ. Ο Έλληνας, ταπεινός αλλά και μεγάλος, εργατικός, προσεκτικός, πονεμένος αλλά και σκληραγωγημένος αλλά και ευγενικός, τρυφερός. Είχε ανθρωπισμό, σεμνότητα, συνείδηση, καθαρή καρδιά, ανιδιοτελής, χαμόγελο και δάκρυ μαζί, πατριώτης του μόχθου που αγαπούσε την ΕΛΛΑΔΑ....φαίνεται δε ότι παρόλα αυτά τα ιδιώματα, οι "άλλοι άνθρωποι", θα τον πλήγωσαν διότι παρέμενε στη ζωή του κλειστός προς τις κοσμικές σχέσεις και εσωστρεφής σε μια αξιοπρεπή αθωότητα. Έτσι, προτιμούσε να παραμένει αγωνιστής και ντροπαλός μαζί. Στις ταινίες του "έτρεχε συνέχεια", κι αυτός ήταν ο δρόμος για να σπάσει τα ταμπού της δημοκρατίας !!! ....τι να πρωτοπούμε ήταν ξεχωριστός Άνθρωπος και θα αποτελεί για εμάς πιστό σύμβολο... αιωνία η μήμη ΩΡΑΙΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑ!!!

ποίημα : αλληλογραφία με έναν πολύτιμο φίλο, τον Γεώργιο Μεταξά

Οι καλοί φίλοι
είναι σαν τα αστέρια,

δεν τους βλέπεις πάντοτε, αλλά
ξέρεις
ότι
υπάρχουν
κοντά σου !
Σε ευχαριστώ Γιώργο. Διαβάζω ένα-ένα όσα με συμβουλεύεις, για να τα εμπεδώσω. Σοφές οι εμπειρίες σου και καλόψυχη η αλληλεγγύη μας.
Έρρωσο !!!