Σάββατο 1 Μαΐου 2010

πρόσκληση : Πολιτιστική - Ιστορική - Μουσική Εκδήλωση από τον Σύλλογο Μικρασιατών της Λάρισας

Πολιτιστική - Ιστορική - Μουσική Εκδήλωση
Μια ακόμη Εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν.Λάρισας στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.
_

Το σύνθετο πρόγραμμα της εκδήλωσης θα εισάγει ο Πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Χρήστος Παυλίδης και θα το παρουσιάσει η Μαρία Παπαδοπούλου, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου και Έφορος Κεντρικής Ελλάδος της Ο.Π.Σ.Ε. (Ομοσπονδίας Προσφυγικών Συλλόγων Ελλάδος).
_
_
Ομιλία με θέμα «Η εγκατάσταση των Μικρασιατών Ελλήνων στην Ελλάδα και το έργο του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών» θα απευθύνει ο Δρ Δημήτρης Καμούζης, ερευνητής του Κ.Μ.Σ. ενώ παραδοσιακά λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα θα αποδοθούν από τον Λαρισαίο ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη.
_
_
Το μουσικό πρόγραμμα που έχει επιλέξει για να ερμηνεύσει ο Ρήγας Μακρόπουλος με το συγκρότημά του, θα συνοδεύει η σκηνοθετημένη παρουσία των χορευτικών του Μικρασιατικού Συλλόγου Φαρσάλων. Παράλληλα, θα παρουσιάζεται το είδος και η σημασία κάθε κομματιού δίνοντας αντιπροσωπευτικές γεωγραφικές, ιστορικές και μουσικές αναφορές από την Μαρία Παπαδοπούλου. Αυτήν τη φορά, το περιεχόμενό της εκδήλωσης συνυφαίνει την Πολιτιστική με την Ιστορική και την Μουσική προσέγγιση, επιδιώκοντας να ικανοποιήσει τις πνευματικές απαιτήσεις αλλά και τις νοσταλγικές ανάγκες των Λαρισαίων του Νομού που έχουν καταγωγή από τα παράλια, τον Πόντο, την Καππαδοκία και όλη συνολικά τη Μικρά Ασία.
_
_
Την διοργάνωση της Εκδήλωσης χαιρέτισε ο Δήμος Λαρισαίων και την συμπεριέλαβε στον θεσμό «Αχίλλια», έναν από τους πλέον δημοφιλείς θεσμούς της πόλης που πραγματοποιείται κάθε Μάιο προς τιμήν του Πολιούχου Αγίου Αχιλλείου.
(http://www.larissa-dimos.gr/larissa/npdd/politistikos.shtm
)
_
Η εκδήλωση προγραμματίσθηκε για την Παρασκευή 7 Μάη 2010, ώρα 20:00.

_
[ Επίκειται ανάρτηση του αναλυτικού μουσικού προγράμματος που ετοιμάσαμε με τον Λαρισαίο μουσικό καλλιτέχνη Ρήγα ].

Ενδιαφέροντες σχολιασμοί σε αναρτημένο άρθρο στο ΑΝΤΙΒΑΡΟ

"Η φωνή του Θεού μέσα στη συνείδηση του Σωκράτη"
Επισκεφτείτε το και γράψτε τους προβληματισμούς σας
http://www.antibaro.gr/node/1422
(αναρτήθηκε αρχικά στις 20/04/2010)