Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Η ιστορία της ιαχής ”Aέρα”

Παρουσίαση με λίγα λόγια: Οι στρατιωτικές ιαχές των Ελλήνων, μέχρι τον Β' παγκόσμιο πόλεμο ήταν οι αρχαίες ελληνικές: αλαλά ή αλαλαί ή ελελεύ ή το εξευρωπαϊσμένο: χιπ, χιπ, ουρρά (hip, hip, hurrah). Η ιαχή “αέρα” πρωτοακούστηκε στο...
Ηράκλειο της Κρήτης 30 χρόνια πριν από το έπος του ΄40. Χρησιμοποιήθηκε σε εκπαιδευτική πορεία, από κάποιον στρατιώτη, κατά τη διάρκεια ανεμοστρόβιλου και το επανέλαβαν, χάριν ευθυμίας, οι υπόλοιποι. Από τότε, το επαναλάμβαναν συχνά, κάθε φορά που διαλυόταν ή συντασσόταν το Τάγμα (αρχικά, ήταν, δηλαδή, μία ζητωκραυγή, ένα “πείραγμα”, και όχι πολεμική ιαχή). Χρησιμοποιήθηκε, περιορισμένα, από τους Κρήτες και στη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων (1912, 1913, Ήπειρο και Μακεδονία) .
Το «αέρα» επισημοποιήθηκε, ως πολεμική ιαχή κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και σ΄αυτό συνέβαλαν, άθελα τους, οι Ιταλοί. Ο Ιταλικός φασιστικός στρατός χρησιμοποιούσε την ιαχή : «eja (προφ. : εγιά), eja, eja, alala». Ήταν μία ιαχή που είχε καθιερώσει ο ποιητής Gabriele d' Annunzio (1863–1938) στη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου (Αύγουστος του 1917). Η ηχητική ομοιότητα με την επανάληψη των φωνηέντων -α- και -ε- (στη λ. eja: προφ. εγιά) έφερε στο μυαλό των Ελλήνων την Κρητική ζητωκραυγή “αέρα” και ανταπέδωσαν καθιερώνοντας τη λ. αέρα, ως την πιο ηρωική ολόκληρης της ελληνικής .
Γιώργος Δαμιανός.

RFID Chips in Greek

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ.
Αντίδραση εξέφρασε και ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος ο οποίος μιλώντας στη "Μ" τόνισε ότι η άρνηση των αστυνομικών πρέπει να προβληματίσει την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. "Οταν κάποιοι αστυνομικοί προβάλλουν λόγους συνείδησης, μπορεί να είναι υπερβολικοί δεν το έχω εξετάσει ακόμη, αλλά δεν μπορείς να τους πετάξεις στο δρόμο, έχουν οικογένειες", είπε χαρακτηριστικά.

Οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη έχουν αναθέσει σε δικηγόρους την υπόθεσή τους για να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες από τα πειθαρχικά συμβούλια. “Δεν τη δέχομαι λόγω θρησκευτικής συνείδησης”, τόνισε ένας εξ αυτών που μίλησε στη “Μ”. “Είμαι οικογενειάρχης και ριψοκινδυνεύω τη δουλειά μου”, συμπλήρωσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να κρατήσουν τις σημερινές ταυτότητές τους.

“Δεν είναι κάρτα του πολίτη”
Τους ισχυρισμούς των αστυνομικών οι οποίοι αντιδρούν και χαρακτηρίζονται από πολλούς συναδέλφους τους θρησκόληπτοι απορρίπτει τόσο η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, που παρουσίασε τον περασμένο Φεβρουάριο τη νέα ταυτότητα, όσο και το ανώτερο συνδικαλιστικό τους όργανο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

“Δεν είναι κάρτα του πολίτη αλλά αστυνομική ταυτότητα”, επισήμανε μιλώντας στη “Μ” ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Αθανάσιος Κοκκαλάκης. Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των αστυνομικών αυτών που αρνούνται την παραλαβή των νέων ταυτοτήτων, υπογράμμισε πως “η απόταξη είναι προϊόν συγκεκριμένου πειθαρχικού παραπτώματος που αφορά την άρνηση εκτέλεσης εντολής. Πέρα από την τυπική αυτή παράβαση, το ουσιαστικό είναι ότι αστυνομικοί που δεν έχουν παραλάβει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας δεν μπορούν να κάνουν αστυνόμευση στον δρόμο”.

Από την άλλη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος υποστήριξε ότι η πρόταση για την αλλαγή των ταυτοτήτων του αστυνομικού προσωπικού ήταν πάγιο αίτημα των συνδικαλιστών. “Στις παλιές ταυτότητές μας δεν υπήρχαν λατινικά στοιχεία και έτσι δεν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουμε τη διαβεβαίωση από τη φυσική και την πολιτική ηγεσία ότι πρόκειται για ταυτότητες και όχι για κάρτα πολίτη και ότι όλες οι αιτιάσεις των συναδέλφων που αρνούνται ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας τους”, επισήμανε.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Δημήτρης Δαγκλής, χωρίς να ταυτίζεται με τα επιχειρήματα περί Αντίχριστου, εκφράζει επιφυλάξεις για τα “απόρρητα στοιχεία” που περιλαμβάνονται στη νέα ταυτότητα. “Έχει ζώνη μηχανογράφησης αλλά δεν μας λένε τι περιλαμβάνει, επικαλούμενοι τις διαβαθμίσεις ασφάλειας των ταυτοτήτων. Εμείς όμως έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε τα στοιχεία που υπάρχουν, ακόμη και για το καλό μας”, είπε ο κ. Δαγκλής.

Οι νέες ταυτότητες των αστυνομικών έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τις προηγούμενες, μόνο που έχουν αυξηθεί τα επίπεδα ασφαλείας τους για να μην υπάρχει δυνατότητα πλαστογραφίας και τα στοιχεία καταγράφονται και στα λατινικά. Έχουν το μέγεθος πιστωτικής κάρτας και εκτύπωση με ιριδισμό, με πολύχρωμες μεμβράνες ασφαλείας, ενώ περιέχουν μικροσκοπική γραφή. Έχουν τρία επίπεδα: το ορατό, το ορατό κάτω από ειδικές συνθήκες φωτισμού και το ορατό μόνον από ειδικά μηχανήματα. (Πηγή: Θρησκευτικά)

http://www.youtube.com/watch?v=bsB0JaUBPWg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=r4lIieVOAvE&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=EWXLU6sQyE0&feature=player_embedded

Οτιδήποτε είναι Κοινωνικό και αφορά την Ελευθερία των Πολιτών
είναι και πρέπει να αποτελεί και
Εκκλησιαστική μέριμνα. Για την προάσπιση των ανθρώπων.

MHN παραλαμβάνετε τις κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου!


Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ). «καλεί τους πολίτες να MHN παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου».
ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
GENERAL CONSUMERS' FEDERATION OF GREECE
Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 - Αθήνα 10432όρ. 5οςτηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976
Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka - http://www.inka.gr
40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10
Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος :
1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.
Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» - λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές . ) και βέβαια οι χάκερς.

Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο. φυτίλια συννεφάκια.

2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.
Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ -με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη - καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή . η υγεία του κλπ.
Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.
Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη - καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.
Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.

ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα.

http://anavaseis.blogspot.com/2010/10/mhn.html