Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Mετά τις ιταμές και προκλητικές αξιώσεις της «Τρόικα»,προβαίνει στην ακόλουθη ανακοίνωση:
Oι δηλώσεις της «τρόικα» επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική του Μνημονίου οδηγεί σε λεηλασία της χώρας και μη αντιστρέψιμη εθνική καταστροφή, τη μεγαλύτερη στους δύο αιώνες ανεξαρτησίας. Πρέπει να διακοπεί τώρα, πάση θυσία. Όλοι ξέρουν ότι είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση του συνόλου του χρέους, χωρίς αναδιάρθρωση, με διαγραφή σημαντικού μέρους του, αναθεώρηση των ληστρικών επιτοκίων του Μνημονίου, άρση των όρων περιορισμού της κυριαρχίας και οικονομικής πολιτικής που περιέχει.
Αντί να κάνει το “καλό παιδί”, η Αθήνα οφείλει να το εξηγήσει με σταθερότητα, χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα που διαθέτει, στους Ευρωπαίους εταίρους της. Εν ανάγκη, και αφού εξαντλήσει όλες τις άλλες δυνατότητες, εν όψει της καταστροφής που ήδη συντελείται στη χώρα, οφείλει να απειλήσει αποφασιστικά με στάση πληρωμών τις τράπεζες και εταιρείες τους.
Οι θεατρινισμοί του κ. Παπανδρέου κατά της τρόικα συνιστούν πυροτέχνημα προς εξαπάτηση του ελληνικού λαού, αφού ο Πρωθυπουργός δεν διέψευσε το πρόγραμμα λεηλασίας που ανακοινώθηκε την Παρασκευή. Η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει, πριν είναι αργά, ότι εξελέγη ως κυβέρνηση της Ελλάδας. Τα συμφέροντα του ελληνικού λαού δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα των διεθνών τραπεζών, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, των Τρισέ, Στρως-Καν και Μέρκελ. Ούτε με τις επιδιώξεις της «Διεθνούς των Συμβούλων», περί τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να επιτρέψει την υποδούλωση και λεηλασία της χώρας του. Αύριο θα είναι πολύ αργά. Αν αργήσουμε, δεν θα μπορέσουμε να σώσουμε την Ελλάδα.
Για την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών
Μίκης Θεοδωράκης