Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ

ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΚΟΜΗ...
Τελικά, υπάρχουν και κάποιοι δικαστές οι οποίοι στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, αντιστέκονται στις πιέσεις που ασκεί η κυβέρνηση και εκδίδουν αποφάσεις που τιμούν τους ίδιους και τη Δικαιοσύνη. Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, σε μια στιγμή που χιλιάδες απολύσεις έχουν γίνει ή βρίσκονται στα σκαριά και ενώ γίνεται πολύ συζήτηση για τις απομακρύνσεις δημοσίων υπαλλήλων γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αποφάσισε να δικαιώσει συμβασιούχους οι οποίοι ζητούσαν να παραμείνουν στις θέσεις τους.
Συγκεκριμένα ο αντεισαγγελέας Α.Π. Γ. Κολιοκώστας ζητά να γίνονται δεκτές
οι προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων που επιβάλλουν την παραμονή συμβασιούχων στην εργασία τους. Οσοι αρνούνται να υπακούσουν απειλούνται με φυλάκιση ενός έτους. Ετσι, Δημόσιο, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου οφείλουν να σέβονται τις αποφάσεις και τις προσωρινές διαταγές αλλιώς θα βρεθούν στη φυλακή οι υπεύθυνοι. Επίσης, το Ελεγκτικό Συνέδριο οφείλει να εγκρίνει τα χρηματικά εντάλματα των συμβασιούχων για το χρονικό διάστημα που ορίζεται στην προσωρινή διαταγή.
Η ομπρέλα προστασίας που ανοίγουν οι δικαστικοί ουσιαστικά σημαίνει ότι όποιος απολύει παράνομα, πάει στα δικαστήρια τα οποία δικαιώνουν τον εργαζόμενο, πρέπει ο εργοδότης να συμμορφωθεί αλλιώς παραβιάζει το νόμο.

Πώς φτάσαμε στο ΔΝΤ;
Σταύρος Λυγερός
Εννέα μήνες μετά τις εκλογές, το τέλος του έργου είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού. Οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού αποδείχθηκαν ρητορική άνευ αντικρίσματος. Το περιβόητο «πιστόλι στο τραπέζι» παρόξυνε παρά απέτρεψε την κερδοσκοπία των αγορών. Η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς προς τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης, το μόνο σίγουρο σκέλος του οποίου είναι ...
το ΔΝΤ. Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχασε τον έλεγχο των εξελίξεων και δεν κατάφερε να τον ανακτήσει.
.....

Μαίανδρος - Η λαβή των θεομάχων