Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ρωσία: Βρήκαν τμήματα αρχαίας ελληνικής πόλης του 6 αιώνα π.Χ. (τυχαίο;)

Ρεπορτάζ από το κρατικό κανάλι 1 της Ρώσσικης Κρατικής Τηλεόρασης προβλήθηκε στις 15/4/2011 με τίτλο : Κάλεσμα σε εθελοντές για συμμετοχή σε μοναδικές ανασκαφές !!
Στο ρεπορτάζ η δημοσιογράφος αναφέρει οτι :Στην περιοχή ΤΑΜΑΝ (σ.σ. κοντά στην πόλη Ανάπα, δημοφιλές θέρετρο στο Νότιο Ρωσία, και η οποία βρίσκεται στο Κράι Κρασνοντάρ, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας) οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν μπροστά σε μοναδική ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει εξ ολοκλήρου την άποψη που έχουμε για την αρχαία ιστορία.Οι αρχαιολόγοι έχουν μείνει έκπληκτοι από την κατάσταση και το πλήθος των ευρημάτων και στην παρούσα φάση φωτογραφίζουν επίπεδο επίπεδο πολύ προσεκτικά προκειμένου να μην καταστρέψουν τα αρχαία τείχη.

Υποθέτουν οτι στο σημείο της ανασκαφής βρισκόταν αρχαίος ελληνικός ναός της θεάς Δήμητρας, θεάς της καρποφορίας και της γεωργίας και οι ιστορικοί που παρευρέθηκαν προσδιόρισαν ακριβώς το σημείο του βωμού. Ομως από το πλήθος των ευρημάτων μιλούν για ολόκληρη πόλη.
Το ρεπορτάζ στη συνέχεια αναφέρει οτι οι συνθήκες των ανασκαφών είναι αντίξοες γιατί το σημείο είναι απομακρυσμένο, δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό και κάνει κρύο (μέχρι -26 βαθμούς το βράδυ). Επιπλέον, επειδή δεν υπάρχουν χρήματα ο ρόλος των εθελοντών είναι πρωταρχικός.
Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό ρεπορτάζRead more at: http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/1693/40/lang,el/

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ ΓΑΒΟΥΣΤΗΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ ( ΓΑΒΟΥΣΤΗΜΑ)

Το 1997, μετά από συνεργασία όλων των των Καππαδοκικών Συλλόγων των οποίων τα μέλη κατάγονται από τα χωριά της Καππαδοκίας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανελλαδική συνάντησή τους στη Μάνδρα Λάρισας. Από τότε , κάθε χρόνο, όλοι οι Καππαδόκες, συναντιόνται σε διαφορετικό μέρος σε μία γιορτή αναβίωσης εθίμων παρουσίασης χορών από τις αλησμόνητες πατρίδες και γνωριμίας με νέους Καππαδόκες. Ο ήχος της μουσικής, οι κινήσεις των χορευτών , τα χιουμοριστικά σχόλια των θεατρικών ομάδων, η ζεστασιά των ανθρώπων που συμμετέχουν και που απλόχερα μοιράζουν ευγένεια, καλοσύνη και φιλικότητα δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ειδυλλιακή με αποτέλεσμα όλοι να δίνουν με περισσό ζήλο το δυναμικό παρόν τους σε κάθε συνάντηση. Το αξιοσημείωτο των συναντήσεων αυτών είναι η συνεχή επικοινωνία των ανθρώπων που συμμετέχουν σ' αυτές και η γνωριμία πολλές φορές συγγενών που λόγω τις εγκατάστασης των προγόνων τους σε διαφορετικούς τόπους μετά την μικρασιατική καταστροφή , δεν είχαν την ευκαιρία της επαφής με αποτέλεσμα την αποξένωσή τους. Πέραν όμως των ουσιαστικών λόγων που αναφέρθηκαν παραπάνω οι συναντήσεις αυτές δίνουν την ευκαιρία στους κατοίκους των πόλεων στις οποίες φιλοξενούνται να γνωρίσουν μία πλούσια παράδοση άγνωστη σε πολλούς. Τα συνέδρια που γίνονται στα πλαίσια των συναντήσεων αυτών στα οποία συμμετέχουν τα Δ.Σ. των Συλλόγων δίνουν την ευκαιρία στους Καππαδοκικούς Συλλόγους να ορίζουν την πορεία τους θέτοντας από κοινού στόχους για την καλύτερη ανάδειξη του Καππαδοκικού στοιχείου τόσο στον ελλαδικό όσο και στον ευρύτερο χώρο.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ
1997 – ΜΑΝΔΡΑ Ν.ΛΑΡΙΣΗΣ
1998 - ΞΑΝΘΗ Ν.ΞΑΝΘΗΣ
1999 – ΚΟΝΙΤΣΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
2000 – ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
2001 – ΜΑΥΡΟΛΟΦΟΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
2002 - ΞΗΡΟΧΩΡΙ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2003 – ΑΓΙΟΝΕΡΙ Ν.ΚΙΛΚΙΣ
2004 – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Ν. ΕΒΡΟΥ
2005 - ΜΑΝΔΡΑ Ν. ΛΑΡΙΣΗΣ
2006 - ΚΡΗΝΙΔΕΣ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
2007- __________________________
2008 – ΠΛΑΓΙΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
2009 – ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
2010 – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Ν. ΕΒΡΟΥ
19-20 και 21 Αυγούστου 2011- Ν.ΜΥΛΟΤΟΠΟΣ Ν. ΠΕΛΛAΣ