Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Θέατρο BOZAR, Βρυξέλλες, παράσταση της ΠΕΚΣ για την Καππαδοκία, συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Γάνδης, βράβευση Πατριάρχη

Στις Βρυξέλλες και για πρώτη φορά εκτός συνόρων, θα ταξιδέψει στις 15 Απριλίου η θεατρική ομάδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων, αποδεχόμενη την πρόσκληση του Πανεπιστημίου της Γάνδης στο Βέλγιο.
Η θεατρική ομάδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων θα ανεβάσει την παράσταση με τίτλο «Καππαδοκία» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παναγιωτίδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα M του BOZAR στις Βρυξέλλες (Rue Ravensteinstraat 23), στις 15 Απριλίου στις 7 το απόγευμα.
Σήμερα στο Βέλγιο υπάρχουν 25 ελληνικά σωματεία όπου και δραστηριοποιούνται Καππαδόκες,ενώ η Πανελλήνια Ενωση Καππαδοκικών Σωματείων αριθμεί 35 σωματεία.
Οι δραστηριότητες των Καππαδόκων όμως δεν σταματούν εδώ. Στις 25 Ιουνίου διοργανώνουν πολιτιστική ημερίδα στην Καππαδοκία με την συμμετοχή ομιλητών από Ελλάδα, Βέλγιο Αμερική και Τουρκία.
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος θα τιμηθεί από την Πανελλήνια Ενωση Καππαδοκικών Σωματείων με το χρυσό σταυρό του Μεγάλου Βασιλείου,επίσης ο Πατριάρχης Αλεξανδρίας Θεόδωρος ο Β΄ και ο Πατριάρχης Μόσχας. enet.gr