Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Μνήμης του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας



Συλλόγος ΜΙΣΤΙΩΤΩΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ
"Ο Άγιος Βασίλειος"
Τ ο μ έ α ς Π ο λ ι τ ι σ μ ο ύ


Δοξολογία και Τελετή στη Λάρισα:
για την 14η Σεπτεμβρίου, Ημέρα Μνήμης
της εξόντωσης των Ελλήνων στη Μικρά Ασία















Ο Σύλλογός μας, όντας ο μοναδικός προσφυγικός σύλλογος των τελετών, εκπροσώπησε τον Μικρασιατικό Ελληνισμό στην τελετή που έγινε στη Λάρισα.


Η νεολαία του Συλλόγου στην αποστολή.


Εκπροσώπηση από την υποφαινόμενη.



Παρουσία του στρατού,

των πολιτικών και των θρησκευτικών αρχών, καθώς και σωματείων.

Κατάθεση στεφάνου κατά την τελετή απόδοσης Τιμής.


Ο μοναδικός προσφυγικός σύλλογος αλλά και ο μοναδικός πολιτιστικός σύλλογος που συμμετέχει στην τελετή της Λάρισας,


...ενώ για πρώτη φορά φέτος ενταχθήκαμε επίσημα και στο πρωτόκολλο των επίσημων διοργανωτών.











Με τον εκπρόσωπο της εβραϊκής κοινότητας κ.Μαγρίζο.


Προηγήθηκε δοξολογία στη Μητρόπολη.



Αισθητή η απουσία προσώπων και φορέων. Υπενθυμίζουμε και στα άλλα, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία να συμμετέχουν. Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι με το Π.Δ. ορίστηκε η ημέρα αυτή τυπικά ως τυπική εθνική επέτειος, αλλά αναμένουμε να γίνει Αναγνώριση με τον ακριβή χαρακτηρισμό της.


με τιμή εκ μέρους του Δ.Σ.



ανάρτηση σε ιστολόγιο της γλωσσολογικής έρευνας: "Φωνές από την Καππαδοκία : Το Μιστί του χθες στον ελληνισμό του σήμερα"



.
Σύλλογος ΜΙΣΤΙΩΤΩΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ
"Ο Άγιος Βασίλειος"
Τ ο μ έ α ς Π ο λ ι τ ι σ μ ο ύ






Για την Καππαδοκία
http://malkidis.blogspot.com/2009/09/blog-post_3241.html


Ευχαριστούμε τον κ.Φάνη Μαλκίδη που ανάρτησε στο ιστολόγιό του, της ΙΣΤΟΡΙΑΣ,
τα ρεπορτάζ για την επιτυχή γλωσσολογική έρευνα που πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας.


"Φωνές από την Καππαδοκία: Το Μιστί του χθες στον ελληνισμό του σήμερα"











._.



Το πρόβλημα της ...εντροπίας!

.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο Θ Ε Τ Τ Α Λ Ο Σ
Αμμοχώστου & Λευκίππου
Δήμος Λαρισαίων
http://thettalos.co.cc/

Τέσσερα πράγματα, δυστυχώς, δεν γυρίζουν πίσω :
α) η πέτρα, αφού ριχθεί
β) η λέξη, αφού ειπωθεί
γ) η ευκαιρία, αφού χαθεί
δ) ο χρόνος, αφού περάσει


Πολύ σοφός ο σκεπτικισμός του μέλους μας
της κ. Αλιέ Εφέντη από το Βόλο !

Συμφωνούμε.

Και φυσικά ας θυμήσω κι ένα πέμπτο : ε) τον θάνατο. Έτσι αγαπητοί φίλοι;



Βέβαια, αυτά θα μπορούσαν να προσδιοριστούν στο φυσικό πρόβλημα της "εντροπίας" !


Αλλά μας απαντά, επίσης σχετικά, κι ένα σοφό αρχαίο ελληνικό ρητό, το οποίο μας βρήκε ο κ.Γιώργος Δεληκάρης:
Ήθος Ανθρώπω Δαίμων. (Ηράκλειτος).
δηλαδή
Ο χαρακτήρας μας είναι η ευδαιμονία μας
ή η κακοδαιμονία μας.




με εκτίμηση
δ/ντρια
.

Καταδίκη Τουρκίας για τους αγνοούμενους από το Ευρωπαϊκό Δικαστηρίο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Ο Θ Ε Τ Τ Α Λ Ο Σ

Αμμοχώστου & Λευκίππου
Δήμος Λαρισαίων
http://thettalos.co.cc/



Καμπάνα» στην Τουρκία για τους αγνοούμενους στον Αττίλα
Καταδικαστική για την Τουρκία είναι η τελική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην υπόθεση Βαρνάβα και άλλων εναντίον της Τουρκίας, για το θέμα των αγνοουμένων.Σύμφωνα με το ΡΙΚ, το Δικαστήριο αποφαίνεται ότι υπάρχει συνεχιζόμενη παραβίαση του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που κατοχυρώνει το δικαίωμα στη ζωή, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αποτυχίας της Τουρκίας να διερευνήσει αποτελεσματικά την τύχη εννέα ατόμων, που εξαφανίστηκαν το 1974.Επιπλέον, το Δικαστήριο χαρακτηρίζει «απάνθρωπη» τη μεταχείριση των συγγενών των αγνοουμένων, οι οποίοι για δεκαετίες αντιμετωπίζουν τη σιωπή της Τουρκίας, στην προσπάθειά τους να πάρουν πληροφορίες για την τύχη των συγγενών τους. Ειδικά για τους αγνοουμένους Ελευθέριο Θωμά και Σάββα Χατζηπαντελή, το Δικαστήριο κρίνει ότι υπάρχει και παραβίαση του άρθρου 5 της Σύμβασης για το δικαίωμα στην ελευθερία και ασφάλεια, αφού οι δύο αγνοούμενοι είχαν περιληφθεί στους καταλόγους του Ερυθρού Σταυρού με τους αιχμαλώτους πολέμου.Το Δικαστήριο επέβαλε στην Τουρκία να καταβάλει στον κάθε προσφεύγοντα συγγενή των αγνοουμένων αποζημιώσεις δώδεκα χιλιάδων ευρώ για ηθική βλάβη και οκτώ χιλιάδων ευρώ για δικαστικά έξοδα.(Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Καταδίκη Τουρκίας για τους αγνοούμενους από το Ευρωπαϊκό Δικαστηρίο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Καταδικαστική για την Τουρκία είναι η τελική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην υπόθεση Βαρνάβα και άλλων εναντίον της Τουρκίας, για το θέμα των αγνοουμένων.
Σύμφωνα με το ΡΙΚ, το Δικαστήριο αποφαίνεται ότι υπάρχει συνεχιζόμενη παραβίαση του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που κατοχυρώνει το δικαίωμα στη ζωή, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αποτυχίας της Τουρκίας να διερευνήσει αποτελεσματικά την τύχη εννέα ατόμων, που εξαφανίστηκαν το 1974.
Επιπλέον, το Δικαστήριο χαρακτηρίζει «απάνθρωπη» τη μεταχείριση των συγγενών των αγνοουμένων, οι οποίοι για δεκαετίες αντιμετωπίζουν τη σιωπή της Τουρκίας, στην προσπάθειά τους να πάρουν πληροφορίες για την τύχη των συγγενών τους.
Ειδικά για τους αγνοουμένους Ελευθέριο Θωμά και Σάββα Χατζηπαντελή, το Δικαστήριο κρίνει ότι υπάρχει και παραβίαση του άρθρου 5 της Σύμβασης για το δικαίωμα στην ελευθερία και ασφάλεια, αφού οι δύο αγνοούμενοι είχαν περιληφθεί στους καταλόγους του Ερυθρού Σταυρού με τους αιχμαλώτους πολέμου.
Το Δικαστήριο επέβαλε στην Τουρκία να καταβάλει στον κάθε προσφεύγοντα συγγενή των αγνοουμένων αποζημιώσεις δώδεκα χιλιάδων ευρώ για ηθική βλάβη και οκτώ χιλιάδων ευρώ για δικαστικά έξοδα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_18/09/2009_298190




Με την απόφαση θεωρείται πως, η ηθική τάξις και το απολεσθέν δίκαιο ανάμεσα στους εισβολείς και στους Κυπρίους αποκαταστάθηκε.Τουλάχιστον έγινε μια αρχή.
ΌΜΩς Δεν επιτεύχθηκε η ζητούμενη μέγιστη απόδοση δικαίου!
Η πικρία όλων εμάς ως Ελλήνων και ως ανθρωπιστών, είναι η αποτίμηση της ζωής των αδίκως εκτελεσθέντων στην...τιμή των 20.000 ευρώ!
Όλα έχουν τιμή ακόμη και η ζωή στο χρηματιστήριο αξιών της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας!
Μάθαμε τώρα πόσο λίγο αποτιμούν την ζωή και αντιλαμβανόμαστε ότι αν για τους ίδιους λόγους απευθυνθούν κάποτε στο ΕΔΑΔ οι ισχυροί, θα είναι για να μην ανέβει η τιμή...

Δ.Καρακώστας
ορθοπεδικός-τραυματιολόγος

.

άρθρο:"Η εμπιστοσύνη στις σχέσεις και την επαγγελματική ζωή"

.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Ο Θ Ε Τ Τ Α Λ Ο Σ

Αμμοχώστου & Λευκίππου
Δήμος Λαρισαίων
http://thettalos.co.cc/




"Η εμπιστοσύνη στις σχέσεις και την επαγγελματική ζωή"
Εμπιστοσύνη. Συγκολλητική ουσία στις ανθρώπινες αλλά και στις επαγγελματικές σχέσεις.
“η εμπιστοσύνη που προκαλείς στους άλλους συνδέεται με τον σεβασμό που νιώθεις γι αυτούς και πολλαπλασιάζει τις δυνατότητές σου – αυτό που μετράει πιο πολύ στη ζωή σου είναι αν οι άλλοι μπορούν να σου έχουν εμπιστοσύνη”

Νοιώθουμε ότι μπορούμε να εμπιστευόμαστε έναν άνθρωπο για πολλούς λόγους αλλά οι πιο αναγνωρίσιμοι είναι οι ακόλουθοι:
Ο Πρωταρχικός λόγος
είναι: εκείνος που θα κερδίσει αρχικά την εμπιστοσύνη μας, να μην μας προκαλεί καχυποψία και φόβο – οποιονδήποτε φόβο. Αυτό συμβαίνει όταν εμείς απέναντί του νιώθουμε πως δεν είμαστε γεμάτοι επιφυλάξεις αλλά μας διευκολύνει να νοιώθουμε άνετα και να είμαστε πιο ανοιχτοί, “κάθε φορά και λιγότερο κουμπωμένοι”.
Αυτό γίνεται όταν σιγουρευτούμε ότι ο άλλος δεν κρατάει σκόπιμα κρυφά όπλα, που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σε βάρος μας – είτε για να μας εκμεταλλευτεί, είτε για να μας παραπλανήσει, “να μας ρίξει”, προκειμένου αυτός να κερδίσει περισσότερα ενώ εμείς πιθανόν πολύ λιγότερα ή ακόμη και να ζημιωθούμε.
Από την άποψη αυτή η εμπιστοσύνη ενισχύεται όταν ο άλλος έχει να μας προσφέρει μια σχέση ή μια φιλία ή μια δημιουργική επαγγελματική συνεργασία, από την οποία θα βγούμε και οι δύο δίκαια και αναλογικά κερδισμένοι.
Οι συναισθηματικοί λόγοι
είναι αυτοί που μας κάνουν να αισθανόμαστε κάτι περισσότερο από άνετα, όταν είμαστε μαζί του ή όταν συνεργαζόμαστε. Είναι όταν νοιώθουμε ευχάριστα και επιζητούμε την συχνότερη επικοινωνία, συντροφιά ή συνεργασία μαζί του. Είναι όταν η παρουσία του μας τροφοδοτεί με αισιοδοξία και όρεξη για δράση και ζωή. Όταν νιώθουμε ανανεωμένοι και ενισχυμένοι με θετική ενέργεια κάθε φορά μετά από μια συνάντηση μαζί του.
Η χημεία - Όταν ταιριάζουμε
ή όταν εμείς θέλουμε να ταιριάξουμε μαζί του, όταν μας γοητεύει η προσωπικότητα και η δράση του. Όταν η νοοτροπία του, η στάση ζωής του, οι συμπεριφορές του και η πορεία εξέλιξής του ανοίγουν και σε μας δρόμους που προσδοκούμε ή πιστεύουμε ότι θα μας οδηγήσουν σε βελτίωση της δικής μας νοοτροπίας, στάσης και συμπεριφοράς και τελικά σε βελτίωση της ζωής μας.
Από την άποψη αυτή η εμπιστοσύνη ενισχύεται όταν συμβαίνει οι περισσότερες από τις βασικές αρχές και αξίες του και μαζί και οι περισσότερες από τις πεποιθήσεις του, να συμβαδίζουν ή και να συμπίπτουν με τις δικές μας.
Όταν είναι ακέραιος
δηλαδή όταν σε όλες τις εκδηλώσεις του, παραμένει ο εαυτός του και με ισχυρή αυτοπεποίθηση πιστεύει ότι δεν χρειάζεται προσωπεία και προσποιητές συμπεριφορές και γι αυτό και δεν τα χρησιμοποιεί. Όταν δεν υποκρίνεται και δεν κρύβει τις αληθινές προθέσεις του. Όταν τα λόγια του ταιριάζουν με τα έργα του. Όταν είναι αυτός που δείχνει. Όταν δηλαδή είναι ειλικρινής σε όλα. Όταν ξέρει πώς να διαχειρίζεται τα διλήμματα για να παίρνει αποφάσεις και στέκεται με θάρρος απέναντι στην αλήθεια. Όταν πιστεύει στην αλήθεια.
“Όταν κρατάει το λόγο που έδωσε – όταν δεν δίνει υποσχέσεις που δεν είναι βέβαιος πως θα μπορέσει να τις τηρήσει”.
Όταν είναι χρήσιμος και προσφέρεται
δηλαδή όταν οι γνώσεις του είναι αναμφισβήτητες, η δράση του είναι σοβαρή και υπεύθυνη και ο συνδυασμός γνώσης και δράσης έχει φέρει τα αποτελέσματά του – τα έργα του – και ταυτόχρονα είναι διατεθειμένος να μοιραστεί μαζί μας τις γνώσεις και την επιτυχημένη δράση του. Όταν είναι αυθόρμητα αλληλέγγυος και υποστηρικτικός, όταν θέλει και μπορεί να γίνει καθοδηγητικός και να παίξει ηγετικό ρόλο.



Ο άνθρωπος που διακρίνεται για την εμπιστοσύνη που του έχουν οι άλλοι, είναι πραγματικός Κύριος / Κυρία, δηλαδή κύριος του εαυτού του και κρατάει κάθε μέρα και πιο δυνατά στα χέρια του τη ζωή του.
Τα κορυφαία χαρακτηριστικά του είναι τα ακόλουθα “5 Α”, που αποτελούν αρετές που αλληλο-τροφοδοτούνται μεταξύ τους:
Απλότητα, Αξιοπιστία, Αυτοεκτίμηση, Ακεραιότητα, Αυθεντικότητα, Αξιοπρέπεια.
Βέβαια όσες περισσότερες αρετές έχει ένας άνθρωπος τόσο περισσότερη επιρροή ασκεί στους γύρω του και τόσο περισσότερο κερδίζει την εμπιστοσύνη τους, επομένως υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι που δημιουργούν εμπιστοσύνη, αλλά οι πιο πάνω 5 λόγοι και τα 5 Α – χαρακτηριστικά, νομίζω είναι οι θεμελιακοί διότι είναι οι πιο εύκολα αναγνωρίσιμοι από τους άλλους.



Παρακαλώ όταν προωθείτε ένα μήνυμα να ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ τις ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ**διευθύνσεις και οι ΝΕΕΣ να μπαίνουν στο BCC (κρυφή κοινοποίηση). Έτσι βοηθάμε όλοι στην αποφυγή spam mail. ______

Γιώργος Σ Δεληκάρης - George S. Delicaris SV1AM
ΧΡΥΣΑ ΛΟΓΙΑ: http://www.xrysalogia.gr______________________________________________

Ήθος Ανθρώπω Δαίμων. (Ηράκλειτος).
(Ο χαρακτήρας μας είναι η ευδαιμονία μας ή η κακοδαιμονία μας.)


συγχαρείτε, για το άρθρο αλλά και για την προσεγμένη ιστοσελίδα,
το εξαιρετικό μέλος μας κ. Γιώργο Δεληκάρη
(ή Γέργο!)
που φέτος έκανε διακοπές στις Σπέτσες (ή Σπέτεσες!) και γνώρισε
από κοντά το σπετσώτικο γλωσσικό ιδίωμα!

η δ/ντρια του Θετταλού
Μ.Π.


.

μήνυμα της CANA : ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Ο Θ Ε Τ Τ Α Λ Ο Σ

Αμμοχώστου & Λευκίππου
Δήμος Λαρισαίων
http://thettalos.co.cc/
BLOODTHIRSTY TURCOTERRORISM

The remains of a family of four killed by Turkish soldiers during Turkey's invasion of the island in 1974 have been identified. The father, mother and their two handicapped children, from the occupied village of Lapithos, were buried under a lemon tree in the grounds of the home and their remains discovered and handed over to occupation authorities in 2002 by the Turkish settlers occupying the property as they were building an extension to the house.Not only are we shocked by the bloodthirsty cowardice of Turkish soldiers; but we also wonder about the Turkish settlers in this story, who shamelessly and without, apparently, any disturbance to their consciences, reside in and enjoy the property of a family so brutally murdered.Lapithos is also the town where a good proportion of the 8,000 Britons who have settled in occupied Cyprus now reside, including the notorious criminals David and Linda Orams, who were ordered earlier this year by the European Court of Justice to return the land they have usurped to its rightful owner, Meletios Apostolides, a judgment awaiting ratification or otherwise by the English Court of Appeal in November.Basil Venitis points out the Turkish invasion of Cyprus was launched on 20 July 1974. Barbarian Turkish troops occupied 40% of the island's territory. The United Nations still recognizes the sovereignty of the Republic of Cyprus according to the terms of its independence in 1960. At least 200,000 refugees were created by the infamous invasion, thousands were murdered in cold blood, thousands were raped, thousands were injured, and thousands are missing. Cypriots are still denied their basic human rights, including the right of access to and use of their property. Venitis asserts the 100,000 invading terrorist Turkish troops in northern Cyprus must return to genocidal Turkey right now. The 200,000 barbarian Turkish settlers, placed there by terrorist Turkey as part of its long term imperialist plan of Turkish expansionism, must also return to Turkey. The demographic structure of the island has been continuously modified as a result of the deliberate policies of terrorist Turks. Islamofascist motherfucker Turkish nationals are systematically arriving in the northern part of Cyprus. A plethora of archaeological and religious sites in North Cyprus have been robbed or damaged by Turcoterrorists and they are still in peril.

800 Orthodox churches and chapels have been pillaged, vandalized, or demolished;

200 churches, chapels, and monasteries have been desecrated;

the whereabouts of 30,000 paintings are unknown;

100 churches have been converted into mosques, 50 are being used by the Turkish military forces as hospitals, brothels, or camps; and 60 are used as agricultural barns and public toilets.

The best hope for the remnants of Cyprus's fractured religious heritage is the reunification of the island and the end of military occupation. In the meantime, Cyprus will keep mounting pressure on genocidal Turkey to acknowledge cultural destruction and will keep pursuing the repatriation of lost art items, such as mosaics, frescoes, and icons, through courts foreign, international, and regional.The commander of the infamous Diyarbakir Prison of Turkey, boasted to the inmates of the 35th prison ward that he murdered many Cypriots in cold blood and raped many Cypriot women.

He introduced himself as follows:

Listen to me! I have been appointed here upon the direct orders of the Office of the Chief of the General Staff. My name is Esat Oktay Yildiran. I am the man who in Cyprus chopped off the head of a Greek Cypriot child in front of his father's eyes and drank his blood as wine. I got the highest medal of the Turkish Republic for that! Most of my medals come from chopping off Cypriot heads. It's a piece of cake! So watch out, because if you do no






Αναμεταβιβάζω το ανωτέρω μήνυμα της CANA (Cyprus Action Network of America). Το μήνυμα αφορά πρόσφατα ανευρεθέντα οστά δολοφονηθείσας οικογένειας στην κωμόπολη της Λαπήθου κατά την εισβολή των τούρκων το 1974 καθώς και πολλές άλλες βαρβαρότητες των τούρκων κατά την εισβολή και μετά, μέχρι σήμερα.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
.