Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ενδιαφέρον άρθρο: Πομάκοι - Η ιστορία μιας φυλής χωρίς πυξίδα

Συλλόγος ΜΙΣΤΙΩΤΩΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ

"Ο Άγιος Βασίλειος"

Τ ο μ έ α ς Π ο λ ι τ ι σ μ ο ύ



Πομάκοι - Η ιστορία μιας φυλής χωρίς πυξίδα

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/06/blog-post_1635.html



Ανάρτηση Σχολίου : "Ο/Η Μαρία Παπαδοπούλου, μελετήτρια του ελληνικού πολιτισμού και εκπρόσωπος καππαδοκικών σωματείων, είπε:"


Πομάκοι, είστε αρχαιότατοι Ροδοπιείς!

Οι Σλάβοι και οι Μογγόλοι εμφανίστηκαν πολύ καθυστερημένα.
Επιπλέον, τα γενετικά πορίσματα δείχνουν ότι η γενετική σύσταση των Ελλήνων δέχτηκε, κατά τα επόμενα χρόνια, επουσιώδεις μόνον επιμειξίες με σλάβους, τούρκους κλπ.


Εσείς Πομάκοι, για αιώνες συγκατοικήσατε(τουλάχιστον) με τα γνωστά(τα γνωστά) αρχαία ελληνικά φύλα. Οποιαδήποτε έννοια κι αν απέκτησε ο όρος "Πομάκος" στους αιώνες που ακολούθησαν!

Υπάρχουν ομοιότητες και με τους Ακρίτες Καππαδόκες, και με άλλες πληθυσμιακές ομάδες που προτιμούσαν να ζουν σε κλειστές κοινωνίες.

Η απογύμνωση των ιδεολογημάτων της ξένης ιστοριογραφίας, όπως αυτό του "Ινδοευρωπαϊσμού", μας δείχνει σήμερα ότι, οι καθηγητές τους δεν έγραφαν την αλήθεια,και ίσως συνειδητά να εξυπηρετούσαν προσχεδιασμένες πολιτικές.
Πάντως, η μέχρι σήμερα σιωπή μας, βοήθησε σ'αυτές.


Στοιχεία μέσα στην Παράδοση, λέξεις της γλώσσας που έχουν αρχαία ελληνική ετυμολογία, πορίσματα της γενετικής επιστήμης κ.α. μας αφήνουν όλους άναυδους!
Καμιά θρησκεία και καμιά επικυραρχία εθνικής γλώσσας δεν μας μετέτρεψε σε πλαστή εθνότητα. Ακόμη και τα φύλα που δεν συμμετείχαν στην κυκλική κάθοδο των Ηρακλειδών, ακόμη κι όσοι δεν εξελληνίστηκαν από τους Βυζαντινούς.

Εσείς, εμείς, οι άλλοι, ακόμη κι εκείνοι που πιστεύουν ότι απλά "συγκατοίκησαν" με αρχαία ελληνικά φύλα και δεν αναμίχθηκαν με άλλους γηγενείς,
κανείς δεν διέφυγε, κατά την ελληνιστική περίοδο, από την επιδίωξη της διαπολιτιστικής ομογενοποίησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και γνωρίζουμε με πόσους τρόπους έγινε αυτό!

Ευχαριστούμε για το άρθρο σας αυτό.

Επειδή βρίσκει πολλά στοιχεία που ενδιαφέρουν και τη δική μου έρευνα και το ενδιαφέρον του Σωματείου μας
παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μας
dm.papadopoulou@yahoo.gr

Καιρός να πούμε όλοι ποιοί είμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: