Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Κατάργηση-συγχώνευση 70 Οργανισμών

ΜΕ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΑΘΗΝΑ
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ενημερώθηκε από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο και από τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, για την πορεία των εργασιών της επιτροπής η οποία- υπό την εποπτεία του Θ. Πάγκαλου- εξετάζει την κατάργηση ή τη συγχώνευση Οργανισμών του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο, το οποίο είναι έτοιμο, προβλέπει σε πρώτο κύμα την κατάργηση ή την συγχώνευση 70 - 75 Οργανισμών, ενώ εκτιμάται ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν λειτουργικά έξοδα, που άμεσα ή έμμεσα βαρύνουν τον προϋπολογισμό.Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στους οργανισμούς αυτούς κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι το πιο πιθανό είναι η μετάταξή τους, ενώ σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο νόμος.
Στο Υπουργείο Υποδομών συγχωνεύονται οι θυγαστρικές του ΟΣΕ με εξαίρεση την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Επισης, ενοποιούνται οι οργανισμοί αστικών συγκοινωνιών (ΗΣΑΠ με ΜΕΤΡΟ και ΕΘΕΛ με ΗΛΠΑΠ) καθώς και οι κατασκευαστικές του δημοσίου
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καταργουνται τα 55 Αγροτικά τοπικά κέντρα, η ΑΓΡΟΓΗ και συγχωνεύονται 16 οργανισμοί.
Στο υπουργείο Οικονομίας απο 60 οργανισμούς καταργούνται 10
Στο Εσωτερικών καταργείται το μουσείο και η βιβλιοθήκη Eθνικού Τυπογραφείου
Στο Πολιτισμού συγχωνεύονται ο Οργανισμος Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού με το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.
Συγχωνεύονται Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και Οργανισμός Εργατικής Εστίας. Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και Ελληνική Οργάνωση Γάλακτος.
Επίσης, καταργούνται, η Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης, η Εταιρια Διανομής Αερίου και το Ολυμπιακό Χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: