Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

συνέντευξη της Μαρία Παπαδοπούλου : Διεκδικήσεις περιουσιών στη Μικρά Ασία. Ένας ασταμάτητος αγώνας της Ρωμιοσύνης.

Συνέντευξη της Μαρίας Παπαδοπούλου στην δημοσιογράφο Λένα Κισσάβου

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον τελευταίο καιρό μία οργάνωση υπό την επωνυμία «Free Agia Sophia Council of America» υπό τον κ. Κρις Σπύρου, έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης.

Η Αγία Σοφία που λειτουργεί ως μουσείο ήδη επιδιώκεται από φανατικούς κύκλους ισλαμιστών και εθνικιστών στην Τουρκία, να μετατραπεί σε τζαμί. Η πρωτοβουλία της παραπάνω οργάνωσης, εκφράζονται φόβοι ότι θα εντείνει τις επιδιώξεις αυτών των κύκλων, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Σχετικά με το θέμα αυτό η Οι.Ομ.Κω έχει εκδόσει την παρακάτω ανακοίνωση:

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

13/4/2009

Το Δ.Σ. της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ διαπιστώνει με ανησυχία την τελευταία περίοδο την προσπάθεια ορισμένων ιδιωτών να εκμεταλλευτούν τα αγνά αισθήματα του Ελληνικού λαού με συνθήματα της οργάνωσης θείων λειτουργιών σε Ναούς που για ιστορικούς λόγους λειτουργούν σαν μουσεία εκτός της Ελληνικής επικράτειας. Ενέργειες όπως αυτές αποτελούν σοβαρό εμπόδιο στις προσπάθειες για την διάσωση των Ναών καθ’ όσον ενισχύουν τις φωνές φανατισμού και δυσπιστίας. Ο Ελληνισμός της Ανατολής έχει υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές από ενέργειες τέτοιου τύπου που είχαν αλλότριους σκοπούς από τους κατ’ επίφαση αναφερόμενους και βέβαια καθόλου την υποστήριξη των δικαίων του Ελληνισμού.

Σε επικοινωνία μας ο κ. Ουζούνογλου Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών σχολιάζοντας την πρόσφατη συνέντυξη του κ. Σπύρου αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Η συνέντευξη είναι αποκαλυπτική διότι δείχνει τους σκοπούς του κ. Σπύρου. Βάλει πλέον ανοικτά κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς υποστηρίζει επικίνδυνα και ανιστόρητα ότι όλοι οι Πατριάρχες ήταν άνθρωποι των Τούρκων. Φοβάμαι ότι θα πετύχει να ξαναγίνει τζαμί η Αγία Σοφία. Εχουμε πληρώσει σαν Μικρασιάτες τέτοιες επιπόλαιες πράξεις, πολλές φορές στο παρελθόν.

Είναι μέγα ψέμα ότι ο Πατριάρχης εκλέγεται από τους Τούρκους. Οι τούρκοι απέρριψαν παράνομα τον αείμνηστο Χαλκηδώνος Μελίτων ατο 1970, αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι εγκρίνουν ποιος θα γίνει Πατριάρχης. Πρόκειται περί ύβρεων και προσπάθεια προβοκάτσιας..."
http://mikrasiatis.gr/?p=2473

Για τους απελαθέντες Κωνσταντινούπολης
Αθήνα, Χρήστος Ακριτίδης

Ανώνυμος είπε...

From: Alkyoni Polykrati
Sent: Wednesday, July 28, 2010 2:23 PM
To: Μαρία Παπαδοπούλου
Subject: ΑΠΟ ΑΛΚΥΟΝΗ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ

Αγαπητή Μαρία
Είχα διαβάσει για την απόφαση αναφορικά με το ακίνητο ιδιοκτησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Πρίγκηπο και για την δικαίωση της ελληνικής πλευράς.

Θεωρώ, ως νομικός, ότι η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί ανοίγει τον δρόμο και για άλλες συναφείς διεκδικήσεις. Μακροπρόθεσμα ίσως η απόφαση αυτή να συνεισφέρει ώστε η Τουρκία να αρχίσει να αποκτά έναν ευρωπαϊκό προσανατολισμό πιο ειλικρινή και πιο ουσιαστικό, γιατί διαφορετικά δε νομίζω ότι θα υπάρξει προοπτική ένταξης της Τουρκίας, έστω και στο απώτερο μέλλον.

Είχα ακούσει επίσης και για τις προσπάθειες που γίνονται να βρεθούν απόγονοι εκείνων που είχαν κάνει ασφαλιστήρια συμβόλαια με την αμερικάνικη ασφαλιστική εταιρία και για τις αποζημιώσεις που έχουν αρχίσει να δίνονται.

Συμφωνώ ότι η προσπάθεια έχει κατ' αρχήν ηθική αξία. Ενδεχομένως να έχει σημασία και σε διπλωματικό και σίγουρα σε ιστορικό επίπεδο.
Παρ' όλο το φόρτο εργασίας σου, επαγγελματικό και μαθησιακό, είσαι πολύ δραστήριος άνθρωπος. Εύχομαι καλό καλοκαίρι. Φιλικά.
Αλκυόνη Πολυκράτη
Νομικός, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

από : George S. Delicaris
προς : Μαρία Παπαδοπούλου ημερομηνία : 30 Ιουλίου 2010 1:52 μ.μ.

Καλή σου μέρα Μαρία,

Ο Θεός να σου δίνει υγεία και Δύναμη να συνεχίσεις το δύσκολο και πολυσχιδές έργο σου. Μπράβο!

Γιώργος Σ Δεληκάρης
http://www.xrysalogia.gr
___________________________________

Πάθει μάθος (Αισχύλος)
Δια των μαθημάτων προέρχεται η μάθησις (γνώσις)

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι το άνοιγμα των εκκλησιών πρέπει να γίνεται και ανήκει στις δυναμικές εξορμήσεις.

Δημήτρης Θεοδωράκης
http://www.mustmag.gr/arthra/texnew-politismos/219-astropelekia

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυναμική εξόρμηση αυτό που καταφέρατε φέτος και ανοιξατε τόσες εκκλησίες στην Μικρά Ασία.
http://mariapapadopoulou.blogspot.com/2010/06/blog-post_30.html

Σε καμία περίπτωση δεν συνιστά "λάθος τακτικής" όπως θέλουν κάποιοι να το υποτιμήσουν. Κι αυτοί τι καλύτερο προτείνουν; Να σταυρώσουμε τα χέρια στην αδράνεια. Μηδέν από μηδέν, κάνει μηδέν. Κι αν προκαλεί τον φανατισμό ισλαμιστών ή φανατικών εθνικιστών τότε, ακόμη καλύτερα αν συνηθίζουν σιγά-σιγά με τέτοια βήματα.
Σας συγχαίρω και επαυξάνω. Συνεχίστε!
Γιώργος Δημοσίου

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Αγαπητή Μαρία,

Ο Θεός να δίνει δύναμη σε σένα και σε όλους όσους αγωνίζονται υπέρ των Ελληνικών δικαίων και κατά του Τουρκικού πλιάτσικου. Ο αγώνας σας αυτός είναι δύσκολος, διότι, δυστυχώς, οι πολιτικοί που κυβερνούν την Ελλάδα κατά τις τελευταίες δεκαετίες αγωνίζονται ακριβώς για το αντίθετο! Συνθήματα όπως το "δεν διεκδικούμε τίποτα" λέγονται από προδότες, οι οποίοι υλοποιούν εντολές ξένων διευθυντηρίων, εχθρικών προς την Ελλάδα. Λόγω της προδοσίας των, αυτοί οι "κύριοι" γίνονται πρωθυπουργοί, υπουργοί, Γ.Γ. υπουργείων κ.λπ. Γι αυτό, να ξέρετε ότι ό,τι κατορθώσετε με τον τίμιο και ιερόν αυτόν αγώνα σας, θα είναι δώρο Θεού. Αξιέπαινος και ο αγώνας του κ. Σπύρου να τελεσθεί Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία της Κων/λεως. Ωστόσο, αν ο Πατριάρχης και οι συν αυτώ δεν εγκαταλείψουν την αίρεση του Οικουμενισμού, την οποία κηρύττουν επισήμως και με ζήλο σε παγκόσμιο επίπεδο, με έργα και με λόγια, τότε να μην περιμένουμε ούτε ένα καλό, διότι ο Θεός θα αποσύρει τη Χάρι Του, αν δηλαδή δεν το έχει κάνει ήδη. Για παράδειγμα, η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης πιστεύω ότι θα επιτευχθεί με ακριβό τίμημα για τους Έλληνες και ότι θα χρησιμοποιηθεί για να βγαίνουν από εκεί φανατικοί προδότες της Ορθοδοξίας, όπως προεφήτευσε ο Κοσμάς Φλαμιάτης το 1840.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Μαρία,

Περιμένουμε με ενδιαφέρον αλλά βλέπετε κι εσείς ότι δεν αποτολμούν πολλοί άνθρωποι να αναρτήσουν σχόλιο και να αιτιολογήσουν την άποψή τους αναφορικά στο δύσκολο ζήτημα που εισάγει ο κύριος Ακριτίδης και ο κύριος Ουζούνογλου. Γιατί αλήθεια τους φαίνεται δύσκολο; Πιστεύω παρόλα αυτά ότι η δυσκολία προέρχεται απο το γεγονός ότι είναι διαπρεπείς αγωνιστές και οι δυο. Κι όμως, είναι άδικο να υποτιμάται η προσωπικότητα τοτ κυρίου Σπύρου και μαζί το έργο της Ομογένειας. Προτείνω σε εσάς και στους 9 συλλόγους που εκπροσωπείτε ότι θα είχε απήχηση στο κοινωνικό ενδιαφέρον αν τον προσκαλέσετε στην πόλη μας.

Η δική μου γνώμη είναι ότι αυτό που καταφέρατε φέτος, ήταν μια τολμηρή επιχείρηση φιλίας μα και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας μέσα στο φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας και τον παρωχημένο ιδεολογικά λαό της. Συγχαρητήρια για την κούραση, το θάρρος, και για το αποτέλεσμα που θα αποτελέσει θεμέλιο λίθο.

http://mariapapadopoulou.blogspot.com/2010/06/blog-post_30.html


Δεν γράψατε ακόμη κυριακάτικο άρθρο για το ιστορικο προσκύνημα στην Καππαδοκία και νομιζω πως δεν το έχετε συνειδητοποιησει ακόμη πόσο σημαντικό ήταν αυτό που πετύχατε. Θα σας συγχαρώ λοιπόν για την συνέντευξη, για τον εξαίρετο χαρακτήρα, μα κυρίως θα σας υπενθυμίσω πόσο περήφανοι νιώσαμε όταν βρεθήκαμε σε αυτήν την "ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ" σας!

Μπράβο στον πατριωτισμό και τη γενναιότητα όλων σας!
Δημήτριος Καρακώστας

Ανώνυμος είπε...

ημερομηνία : 5 Αυγούστου 2010 12:45 μ.μ.
από : Kyratzopoulos S. Vassilis
-----------------------------------Kali mera
-----------------------------------
a)Kanenas Ellhnas apo Anatolia den dikaioute na prosfygei sta dikasthria gia apozhmiosi kata ths Tourkikhs Dhmokratias dioti:
1)Ypirkse symfwno andalagis plithismou (Lozanh)
2)Ypirkse symfwno tou 1930 me to opoio ligoun oles oi apaithseis metaksh Ellda kai Tourkikhs Dhmokratias.

b)H Ellhnikh Nomothesia den dinei dikaioma stous polites ths na prosfygoun kata 3 hs xwras. Afto borei na ginei me nomothesia HPA gia tous polites twn HPA. Omws kai edw den boroun na diekdikisoun ean poryparxei diethnh symvash pou kaliptei to gegonws (kai dystixos yparxoun...)

c)Ta adikimata pou diapraxtikan kata Kwn/twn Hmvriwn kai Tened/iwn einai adikimata pou diapraxtikan kata atomwn pou h Tourkia apodextike na prostatepsei ta dikaiomata tous me thn synthikh Lozanh kai me tous katasataikous xartes tvn Hnoimenwn Ethnwn.

d)To ti borei na ginei me tous Ellhnes eks Anatolias pou egkatalipsan tis esties tous prin to 1926 einai ena gegonws pou hriazete prosexmenh meleth kai leptous xirismous.

Mia proxirh analysh.
Vassilis Kyratzopoulos