Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

άρθρο : Μουσική και πολιτική

Του Εμμανουήλ Σαρίδη

Η μουσική του σκυλάδικου, που κυριαρχεί εδω και δεκαετίες στην Ελλάδα, είναι υπεύθυνη για τον μεταβολισμό του μουσικού αισθητηρίου και το κυκλοθυμικό του Ελληνα, άρα για την ροπή του πρός την ανυπακοή και την κοινωνική αταξία.








Ερευνητική δημοσιογραφία "investigative journalism" μας κάνει πραγματικά ο αγαπητός Ομογενείς μας κ. Εμμανουήλ. Απολαύστε όλο το προσεγμένο άρθρο και γνωρίστε όλη τη σελίδα εδώ :
http://berlin-athen.eu/index.php?id=205&tx_ttnews[tt_news]=2070&tx_ttnews[backPid]=78&cHash=9a6d226f200680fd090e3e9ce7911acc

Συγκρατώ μια παράγραφο για να διαβαστεί στην νεολαία μας, των εξετάσεων :
«...δύο λόγια για το ελληνικό τραγούδι την σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης, την οποία ο Ηγεμόνας προωθεί με συνεχώς αυξανομενη ταχύτητα. Αυτή η μουσική παγκοσμιοποίηση, που γίνεται με τα χαζοχαρούμενα τραγουδάκια Made in USA, μετα την Ευρώπη φαίνεται να έφτασε και στην Ελλάδα. Και τώρα τί κάνουμε; Μπρός γκρεμός, η μαυρίλα και κακομοιριά του σκυλάδικου και πίσω ρέμμα, τα τραγουδάκια της αποβλάκωσης! Υπάρχει λύση; Το «ελληνικό» τραγούδι είναι, είτε το θέλουμε, είτε όχι, ένα εξωτικό φρούτο. Όσοι πιστεύουν, ότι στους Γερμανούς αρέσουν τα μπουζουκοτράγουδα, δεν κατάλαβαν τίποτε, οι Γερμανοί τα ακούνε, υποχρεωτικά, όταν πάνε να φάνε σε ένα ελληνικό εστιατόριο. Και με την ισοπέδωση της παγκοσμιοποίησης το τραγούδι αυτό θα γίνει ακόμη πιο εξωτικό. Και επειδή στην Ελλάδα έχουμε με τον Geoffrey εναν τυπικο βαστάζο της παγκοσμιοποίησης, η λύση είναι μία: Η ριζική αλλαγή του κράτους και της ελληνικής κουλτούρας. Πώς; Το διαδίκτυο βρίθει εναλλακτικών λύσεων».

Φιλικούς χαιρετισμούς


Μ.Π.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας κ. Σαρίδη !
Ευχαριστούμε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έφηβοι του Χορευτικού Τμήματος
Σύλλογος Μιστιωτών Καππαδοκίας

ΒΛΑΣΗΣ
υγ. έχουμε εξετάσεις