Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΕΙΔΟΠΟΊΗΣΗ : ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Aγαπητοί φίλοι
Η ηλεκτρονική διεύθυνση κλειδώθηκε για περίπου 7-30 ημέρες. ΔΕΝ μπορώ να βλέπω ούτε να ανοίγω ούτε να απαντώ στα μηνύματά σας. Παρακαλώ να μου αποστέλλετε προσωρινά και μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα στην (παλιά) διεύθυνση dm.papadopoulou@gmail.com ή στη σελίδα μου στο FaceBook.
Ευχαριστώ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κωστας Γκικας
Μαρια γεια σου.θα ηθελα την βοηθεια σου.εχω δικαιωμα ως δημοτης να ζητησω απο τον δημο μου εγγραφη ενημερωση για την οικονομικη πορεια καποιου εργου(συγκεκριμενα αγωγος υδρευσης της περιοχης). και αν ναι βαση ποιου νομου? συγνωμη για την ενοχληση αλλα ειναι πολυ σημαντικο για εμενα. ευχαριστω.

mariapapadopoulou είπε...

Κώστα μου καμία ενόχληση. Πώς ξέρεις ότι δουλεύω στην ΤΑ.; Από όσο ξέρω απο την εμεπιρία μου στα έργα, ΝΑΙ ΈΧΕΙΣ δικαιωμα ως δημότης και θα βασισθεις στον Δημοτικο και Κοινοτικό Κώδικα (βλ.ΔΚΚ)


‎...αν όμως θέλει να κάνεις ενστασεις ή προσφυγές ή τι άλλο, τότε το πράγμα αλλάζει....και εξαρτάται την περίπτωση...π.χ. για α κάνεις ένσταση επί διαγωνισμού έργου πρέπει να έχεις έννομο συμφέρον δηλ. αν συμμετέχεις στη διαδικασία κ.λπ.



Ελπίζω να σε κατατόπισα. Με συγχωρείς όμως αλλά δεν μπαίνω συχνά στο φβ και άργησα να σου μιλησω. Είσαι Λαρισαίος; γνωριζόμαστε; Καλή επιτυχία



Η σελίδα μου ΔΕΝ στελνει μηνύματα και αναγκάστηκα να γράψω εδώ
Μαρία Παπαδοπούλου

mariapapadopoulou είπε...

Αγαπητέ Χρήστο,

Διαπιστώνεται αδυναμία των εργοληπτικών επιχειρήσεων να εξασφαλίσουν από τις τράπεζες που συνεργάζονται τις απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης.
Η δυσκολία αυτή δεν οφείλεται σε κακή οικονομική πορεία των εργοληπτικών επιχειρήσεων αλλά είναι συνέπεια μιας ριζικής αλλαγής στη στάση των πιστωτικών ιδρυμάτων που εκδηλώνεται δραματικά κατά τις τελευταίες εβδομάδες, επηρεαζόμενη από τη γενικότερη οικονομική συγκυρία, τα προβλήματα ρευστότητας των τραπεζών και την επιλογή τους να προστατεύσουν υπέρμετρα τα συμφέροντά τους.
Εάν τελικά οι εργοληπτικές επιχειρήσεις, που μετείχαν στους σχετικούς διαγωνισμούς και τους κέρδισαν, αποτύχουν να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης και δεν προσέλθουν για υπογραφή σύμβασης, θα κηρυχθούν έκπτωτες, με αποτέλεσμα και το έργο που προγραμμάτιζαν να χάσουν αλλά και να καταπέσουν οι εγγυητικές επιστολές που είχαν καταθέσει για τη συμμετοχή τους στη δημοπρασία. Με αποτέλεσμα να υποστούν πολλαπλές ζημίες, οι επιπτώσεις των οποίων είναι πολύ πιθανό να τις κλονίσουν, ακόμα και μέχρι κατάρρευσης. Και βέβαια, τα έργα μπλοκάρονται μέχρι ματαιώσεως. Φυσικά οι συνέπειες επεκτείνονται και στο πρόβλημα της ανεργίας που ως εκ τούτου εντείνεται αλλά και στο φρενάρισμα της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, μέσω των οποίων προσδοκά να τονωθεί η αγορά.

Επομένως αν εκτελούμε έργα εντός-εκτός Natura με αυτεπιστασία κερδίζουμε ως προς τις συνεχείς - και όχι ανεμπόδιστες - προσπάθειες πολλών μηνών για την ωρίμανση έργων, την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ και τη συντομότερη δυνατή συμβασιοποίησή τους....


Μαρία