Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

μήνυμα: ΠΡΟΣΟΧΗ Fwd: ΣE ΌΛΕΣ τις πόλεις. Ειρηνικές διαδηλώσεις !

Tετάρτη 25 Μάη 2001, mariapapdopoulou wrote:

Αγαπητοί συμπατριώτες, Σας ζητώ να είμαστε επιφυλακτικοί με τη διάδωση των άρθρων, όπως το προηγούμενο που σας έστειλα, για τις Ειρηνικές Διαδηλώσεις σε

όλες τις πόλεις ! Ειδικά για τους φίλους που το έστειλαν και σε εμένα :

  • Προσέξτε ότι , τη συγκεκριμένη διαδήλωση, τη διαφημίζουν έμμεσα οι συγκεκριμένεςεφημερίδες καθώς και όμοια ΜΜΕ, μεγάλης κυκλοφορίας, που δεν έγραφαν ούτε καν σαν είδηση ότι επίκειται διαμαρτυρία λχ για την Κάρτα Πολίτη !
  • Τελικά, νιώθουμε πατριώτες και είμαστε αγανακτισμένοι αλλά,
  • Ας προσέχουμε τις παγίδες, διότι στη "σκακιέρα" μπήκαν διάφοροι, και κόμματα, και αντεξουσιαστές, και κόμματα και σπουδαία Μπλογκς που προβάλουν ως ομιλητές ακόμη και νεοταξικούς, κ.λπ. !

Πάντως, σίγουρα διαδηλώσεις πρέπει να γίνουν.

Όμως, κάποιες έχουν φανερούς διοργανωτές και έχουν ανακοινώσει τους στόχους π.χ.

http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/news/?nid=811 ,



ενώ για άλλα κινήματα υπάρχει σοβαρός αντίλογος π.χ. δείτε εδώ :
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=123438


http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/05/blog-post_4143.html

http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com/2011/05/300_22.html

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ "ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ":ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥ-ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ,ΜΕ ΤΙΣ "ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ" ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/05/blog-post_26.html





Στις 25/5/2011 3:02, ο/η Μαρία Παπαδοπούλου έγραψε:

«Αγανακτισμένοι πολίτες» καλούν σε διαδηλώσεις
«Αγανακτισμένοι πολίτες» καλούν σε ειρηνικές διαδηλώσεις σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Ειρηνικές διαδηλώσεις στα ισπανικά πρότυπα, οργανώνουν για σήμερα το απόγευμα από τις 18.00, στις κεντρικές πλατείες των ελληνικών πόλεων, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και αλλού, ομάδες νεαρών ακτιβιστών πολιτών, υπό τον τίτλο «Αγανακτισμένοι Πολίτες».

Η έκκληση για συμμετοχή των πολιτών, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των νέων έναντι των μέτρων, που επιβάλλονται από το μνημόνιο, γίνεται μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και «ο καθείς καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά αγαπητή μου Μαρία, έφερα κι εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο, σε μορφή διαλόγου :


***********************************
-Δεν μας λέτε όμως, γιατί είστε εναντίον της διαδήλωσης που έγινε από αυθόρμητους ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ την Τετάρτη 25 Μάη 2011 ;

Διότι η συγκεκριμένη μορφή "αγανάκτησης" είναι κατευθυνόμενη και παντελώς ακίνδυνη για το υπάρχον πολιτικό σύστημα.Εμείς είμαστε υπέρ ενός ΕΘΝΙΚΟΛΑΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ.Αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες και παρακολουθούμε σε ζωντανή σύνδεση από τα παράνομα κανάλια της διαπλοκής,δεν έχει καμία σχέση με την πρότασή μας.

-Τι να κάνουμε λοιπόν;Να καθόμαστε να τους βλέπουμε;Είναι καλύτερο αυτό;

Να φροντίσετε καταρχήν,να ενημερωθείτε εσείς και ο υπόλοιπος κόσμος για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.Να βγουν μπροστάρηδες και διοργανωτές με συγκεκριμένα αιτήματα.Να αναφερθούν τα ονόματα των εγχώριων και διεθνών υπαιτίων της κατάντιας μας.Να ζητηθεί αλλαγή του πολιτικού συστήματος με συγκεκριμένες εναλλακτικές λύσεις και όχι ανώδυνα ευχολόγια και αοριστιολογίες.

-Καλά όλα αυτά,αλλά μέχρι να γίνουν γιατί να μην διαδηλώνουμε,εκτονώνοντας την οργή μας;

Διότι,πολύ απλά,κάνετε μια τρύπα στο νερό.Το σύστημα δεν τρέμει την ποσότητα,αλλά την ποιότητα της οργής.Αν κατέβουν δέκα εκατομμύρια και απλά κάθονται στις πλατείες και τους δρόμους,δεν αλλάζει τίποτα.Αν κατέβουν όμως δέκα χιλιάδες με όλα αυτά που προαναφέραμε,να είστε σίγουροι πως οι κρατούντες θα πανικοβληθούν και θα μας πολεμήσουν με κάθε τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

-Μιλάτε υποτιμητικά για την προβολή μας από τα Μμε:Δηλαδή τόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε πως τα κανάλια δείχνουν τις συγκεντρώσεις επειδή δεν μπορούν πια να τις κρύβουν;Έλεος πια με τις συνωμοσιολογίες σας!

Κάνετε λάθος,αγαπητοί φίλοι.Τα Μμε έχουν την απόλυτη δύναμη να κόβουν και να ράβουν την "ενημέρωση",όπως αυτά και τα αφεντικά τους θέλουν.Να είστε σίγουροι πως αν δεν υπήρχε άνωθεν εντολή για προβολή της...αγανάκτησης,δεν θα έδειχναν τίποτα ακόμα κι εκατομμύρια να κατέβαιναν.Ή μάλλον τότε μπορεί να έδειχναν,αλλά τα σχόλιά τους θα ήταν άκρως υποτιμητικά και υβριστικά για εσάς.Κι εξηγούμαστε με παραδείγματα:

-Θυμηθείτε τη στάση των Μμε στις Λαοσυνάξεις του Μακαριστού Χριστόδουλου,όπου οι ύβρεις,οι ειρωνίες και οι προσβολές διαδέχονταν η μία την άλλη.

-Την πλήρη αποσιώπηση του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας:Επί 4 μήνες πάλευαν μόνοι τους με τα ΜΑΤ και τους εργολάβους,έτρωγαν ξύλο και τα καθάρματα των Μμε,με προεξάρχοντες τον "ευαίσθητο" ΣΚΑΙ,τους αποκαλούσαν "50 ΑΛΗΤΕΣ",δεν τους έδιναν βήμα για να εκθέσουν τις απόψεις τους και λασπολογούσαν συνεχώς εναντίον τους.Είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της μιντιακής αλητείας,που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

-Θυμηθείτε πέρυσι τον Μάιο τι λέγανε τα Μμε,όταν ΠΡΑΓΜΑΤΙ κατέβηκε αγανακτισμένος κόσμος στους δρόμους,έτοιμος για όλα:Ενοχλούνταν από τον Εθνικό Ύμνο,τα συνθήματα εναντίον της Βουλής κλπ.Επίσης,η προβολή των συγκεντρωμένων δεν ξεπερνούσε τα 5 δευτερόλεπτα,ενώ ούτε λόγος φυσικά για ζωντανές συνδέσεις.

Υπάρχουν κι άλλα πολλά παραδείγματα:Το πλέον "παράδοξο" όμως,είναι η προβολή των κινητοποιήσεών σας ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ,ακόμα και από τα κρατικά μέσα!Σίγουρα αυτό θα πρέπει να σας προβληματίσει,εκτός αν νομίζετε πως...ξαφνικά οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους!

Αλλά και το ΜΑΙΜΟΥ-ΣΥΝΘΗΜΑ που τάχα φώναξαν οι Ισπανοί εναντίον μας,δεν σας κινεί υποψίες;;;Δηλαδή αν εμείς ή κάποιος άλλος γράψει μια βλακεία για να ξεσηκώσει τον κόσμο,πιστεύετε πως θα το πάρουν τα Μμε και θα το διαδώσουν;Ελάτε τώρα,κάντε μας τη χάρη!

-Και τι σημαίνει αυτό;Πως δεν έπρεπε να κατέβουμε επειδή το σύνθημα δεν υπήρξε;

Σημαίνει,σε απλά ελληνικά,πως σε κορόιδεψαν χτυπώντας το φιλότιμό σου κι εσύ αδιαφόρησες γι'αυτό!

-Μιλάτε συνεχώς για πρόβες παγκοσμιοποίησης και άλλα τέτοια χαζά.Μα είναι δυνατόν να πιστεύετε πως εμάς τους Έλληνες,θα μας βάλουν στο "λούκι" τους οι διάφοροι παγκοσμιοποιητές;

Μα σας έχουν βάλει ήδη!Δεν το καταλαβαίνετε;Η ψευδαίσθηση της αυθόρμητης,αγνής,ίσως και πατριωτικής αντίδρασης,είναι ακριβώς αυτό που θέλουν να πετύχουν!Διαφορετικά,ούτε θα προμοτάριζαν τις "εκδηλώσεις",ούτε θα εκφράζονταν κολακευτικά για σας.

Ανώνυμος είπε...

-Πολύ...Λιακόπουλο διαβάζετε.Αφού το κίνημα ξεκίνησε αυθόρμητα από δυο 18χρονους και διαδόθηκε μέσω Facebook.

Επειδή ασχολούμαστε χρόνια με blogs,κοινωνικά δίκτυα και Διαδίκτυο γενικότερα,γνωρίζουμε πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.Άσχετα με το τι διαδίδουν κάποιοι,σας καλούμε να κάνετε το εξής...πείραμα:

Παρατηρείστε πόσα "περίεργα" προφίλ και ονόματα στο Ίντερνετ αγνώστων για εσάς "χρηστών",έχουν εμφανιστεί:Μάλιστα,καλύπτουν όλα τα...γούστα,από αναρχοαριστερές καταβολές (π.χ. Viva la revolucion!),μέχρι "εθνικιστικές" κορώνες (π.χ. ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ).

Αν θεωρείτε όλα τα παραπάνω τυχαία,ψάξτε να βρείτε πόσες ομάδες "αγανακτισμένων" υπάρχουν στο Facebook:Δεκάδες,καλύπτοντας πάλι όλους τους...χώρους!

Για να μη μιλήσουμε για τους "περίεργους" σχολιαστές που έφτιαξαν...ξαφνικά προφίλ για να σχολιάζουν στα blogs!

Αυτά είναι γεγονότα,αγαπητοί φίλοι και όχι συνωμοσιολογικά παραμύθια.Λάβετε επίσης υπόψη πως η "ελευθερία" που παρέχει οποιοδήποτε κοινωνικό μέσο δικτύωσης,είναι ΕΠΙΠΛΑΣΤΗ.Κι αυτό διότι,μέσα από ομαδοποιήσεις και άλλα "γκρουπ",χάνεται η ατομική προσωπικότητα μέσα σε έναν άμορφο πολτό.

-Μην περιμένεις να πιστέψουμε πως πίσω από τις κινητοποιήσεις είναι οι Σιωνιστές,οι Νεοταξίτες και οι υπόλοιπες εμμονές σου.

Δεν χρειάζεται να πιστέψετε εμάς τους "περίεργους".Αρκεί να διαβάσετε τα λόγια του Στεφάν Εσέν,ιδεολογικού ηγέτη του "κινήματος των αγανακτισμένων":Εκείνος μιλάει για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,όχι εμείς.

-Και λοιπόν;Τι με νοιάζουν εμένα όλα αυτά;Εγώ πάω απλά για να φωνάξω και να βρίσω τους πολιτικάντηδες.

Δεν διαφωνούμε,ούτε σου καταλογίζουμε σκοτεινά κίνητρα.Θέλουμε όμως να μας απαντήσεις με ειλικρίνεια στις παρακάτω ερωτήσεις:

-Αν είχες να φας μέρες και σου πρόσφεραν χαλασμένο φαγητό με κίνδυνο της υγείας σου,θα το έτρωγες;

-Αν δίψαγες και σου πρόσφεραν μολυσμένο νερό,θα το έπινες;

-Τι βλακείες είναι αυτές που λες;Σε λίγο θα μας πεις ότι θα μας...σκοτώσουν κιόλας οι δήθεν παγκοσμιοποιητές που φαντασιώνεσαι.

Σε σκοτώνουν πνευματικά και ψυχικά,φίλε!Με τα πανηγυράκια τους,κάνουν τις τελικές πρόβες τους.Σε κάνουν να νομίζεις πως συμμετέχεις σε κάτι αυθόρμητο,πηγαίο και αγνό,ενώ ουσιαστικά εκείνοι χαμογελούν σατανικά παρακολουθώντας τη "διαμαρτυρία" σου από τα κανάλια τους.

-Ό,τι και να λες εσύ,εγώ θα πάω να φωνάξω.Πρέπει να φύγει ο Γιωργάκης και οι υπόλοιποι κλέφτες.

Το ζήτημα δεν είναι να φύγει ο Τζέφρυ,αλλά να τιμωρηθεί για όσα έκανε.Και ο αντικαταστάτης του,να μην είναι ένα ακόμα ανδρείκελο.
Μιλάω σε σένα,αγαπητέ Νεοδημοκράτη,που συμμετέχεις σε αυτές τις εκδηλώσεις πιστεύοντας πως οφελούν το κόμμα σου.Αλήθεια,σου πέρασε ποτέ από το μυαλό η ιδέα πως Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (και όχι η...ροζουλί),δεν θα έχει καμία σχέση με την κομματοκρατία που ζούμε σήμερα;

-Να λοιπόν που συμφωνούμε σε κάτι.Κι εσύ μιλάς για κατάργηση κομμάτων και κάτι νέο!

Με τη διαφορά πως ξέρω καλά πώς πρέπει να είναι αυτό το νέο:

-Δεν θέλουμε κατάργηση των πολιτικών και της πολιτικής,αλλά την πλήρη κάθαρσή τους.

mariapapadopoulou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

-Δεν θέλουμε την κατάργηση των Εθνικών Κυβερνήσεων για χάρη ενός "Παγκόσμιου Σωτήρα",αλλά την αναμόρφωση του σάπιου κοινοβουλευτισμού σε αγνή Δημοκρατία.

-Κι εμείς αυτό ζητάμε!

Σοβαρά;Λυπάμαι,αλλά δεν το άκουσα πουθενά.Πέρα από αοριστολογίες και ευχολόγια,καμία ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΛΥΣΗ δεν προτείνετε.

-Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε.Βλέποντας και κάνοντας.

Καμία Επανάσταση πραγματική δεν πέτυχε χωρίς αρχικούς στόχους,κίνητρα και ΜΕΤΑΕΠΑΝΑΣΤΙΚΕΣ λύσεις.Γιάυτό λοιπόν σε ρωτάω:Άντε και πετυχαίνει η "επανάσταση" που κάνετε,μετά τι θα γίνει;

-Θα αγωνιστούμε για παγκόσμια ειρήνη,νέο πολιτικό σύστημα,ευημερία κλπ.

Και ποιος θα τα κάνει όλα αυτά;Μήπως οι...αυτόκλητοι σωτήρες,που θα εμφανιστούν τότε ως από μηχανής Θεοί;

Βλέπεις λοιπόν,φίλε,πως έρχεσαι στα λόγια μου;Ακόμα κι αν εσύ απεχθάνεσαι την Παγκοσμιοποίηση,ακόμα κι αν κρατάς ελληνική σημαία και τραγουδάς τον Εθνικό Ύμνο,με αυτές τις κινητοποιήσεις αλείφεις βούτυρο στο ψωμί των ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ.

-Λέγε ό,τι θέλεις.Ώρα να κατέβω στο Σύνταγμα.

Καλά μυαλά κι εύχομαι κάποια στιγμή να σ'αφήσει ο εγωισμός σου να δεις τα πράγματα καθαρά και ξάστερα.

-Εσύ κάτσε να κάνεις αγώνα στο πληκτρολόγιο.

Είναι τουλάχιστον επιλογή μου.

Ανώνυμος είπε...

Μαρία πολύ σωστή η επισήμανσή σου, φοβήθηκαν την ομάδα του Ιεροδιακόνου στο Σύνταγμα και ξεκίνησαν μάλλον τις δικές τους.
Αισθάνομαι ανασφαλής, εύχομαι να βγεί σε καλό.

ΥΓ. Η ομάδα Ιεροδιακόνου είναι η παρέα του Δημ. Κολλάτου του σκηνοθέτη, η οποία μαζευόταν έξω από τα σπότια των πολιτικών και φώναζε κλέφτες-κλέφτες-κλέφτες.
Χθες στο Σύνταγμα αυτό ήταν το κύριο σύνθημα αλλά τα κανάλια το αποκρύπτουν.
Αυτό το σύνθημα μπορεί να τους γκρεμίσει αν συνεχιστεί.

Ευάγγελος

Ανώνυμος είπε...

πολύ ύποπτα κινούνται τα μεγάλα μπλογκς!! διότι

ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΜΠΟΡΙΟ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ

Μπέκυ, Θράκη

Ανώνυμος είπε...

ardin_rixi@googlegroups.com
Sent: Saturday, May 28, 2011 9:03 AM
Subject: Ψήφισμα λαϊκής συνέλευσης πλατείας συντάγματος

Το ψήφισμα αυτό βγήκε έπειτα από μια επίπονη διαδικασία γενικής συνελεύσεως, στην οποία συμμετείχαν 1500-2500 άτομα. Αξίζει από αυτή την διαδικασία να κρατήσουμε, το κλίμα ουσιαστικής δημοκρατίας που επικράτησε (καθώς ακούστηκαν ΟΛΕΣ οι δυνατές απόψεις σε κλίμα απόλυτου σεβασμού), αλλά και το υψηλό επίπεδο ωριμότητας που διακατείχε τους συμμετέχοντες. Αυτή τη στιγμή εξελίσσεται στις πλατείες των μεγάλων πόλεων ένα πραγματικό κίνημα. Προς το παρόν, μ' αυτά που λέει και κάνει έχει αποφύγει να καπελωθεί από τους φαύλους πλέον κύκλους της μεταπολιτευτικής αμφισβήτησης και αυτό το καθιστά εξαιρετικά δημιουργικό και βαθύ κίνημα. Από το Σύνταγμα και από τη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή δε λείπει τίποτα. Ούτε οι ελληνικές σημαίες, ούτε ο εθνικός ύμνος, ούτε οι ζυμώσεις και ένας παραπέρα προβληματισμός. Γι' αυτό αξίζει να συμμετέχουμε, να γίνουμε κομμάτι αυτής της δημιουργικής κίνησης... Εξάλλου όπως έλεγε και ο Μάο, οι αγωνιστές πρέπει να αισθάνονται μέσα στα αυθεντικά κινήματα σαν το ψάρι μέσα στο νερό..
Υ.Γ. Και αύριο να τελειώσει αυτό το κίνημα, ήδη θα έχει καταφέρει πολλά. Ιδιαίτερα στο ότι αλλάζει το κλίμα στους δρόμους και μέσα στον κόσμο, και σπάει το μονοπώλιο των μεσοστρωματικών, εθνομηδενιστικών κύκλων της αριστεράς και του α/α χώρου στην αμφισβήτηση....

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.

Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.

Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.

Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.

Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.

Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.



ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!



ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!



Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!

Ανώνυμος είπε...

Ακούστε κι αυτό !!

http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_3930.html

χαχα!
Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Από Γιώργο Δημοσίου, ΑΛΥΝ ΑΤΕ,
Περί ΤΣΜΕΔΕ ο "έπαινος":

Tα βάσανα των Ελλήνων της διασποράς

Σε συνέχεια του e-mail από την Αυστραλία, αναγνώστης από την Ολλανδία, γράφει:

Αγαπητοί Φίλοι του taxalia, εξεπλάγην με το άρθρο σας

(σημείωση taxalia: δεν είναι άρθρο μας, είναι μήνυμα αναγνώστη από την Αυστραλία)Αφού κύριε πρωθυπουργέ είσαι "παιδί της διασποράς" γιατί τότε....
νόμιζα ότι όλες αυτά τα χαράτσια στους απόδημους είναι γνωστά απο αρχαιοτάτων χρόνων. Ο αναγνώστης διαμαρτύρεται για 250 ευρώ το χρόνο !!!!!! Τι να πουν και οι Έλληνες Μηχανικοί της Διασποράς που τιμούν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο και έχουν την αφέλεια να υποστηρίζουν το ΤΣΜΕΔΕ. Ακούστε να φρίξετε και αν δεν με πιστεύετε δεν θα έχετε και άδικο:

Επειδή το ΤΣΜΕΔΕ δεν μπορεί να βάλει χέρι στις εργοδοτικές εισφορές μηχανικών του ΤΕΕ που εργάζονται ως μισθωτοί εκτός Ελλάδας, τους ζητάει να τις καταβάλλουν οι ίδιοι ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (ΕΕ) ενώ οι ΕΕ Μηχανικοί του ΤΕΕ εντός Ελλάδας καταβάλλουν απλές εισφορές !!!!!!. Με απλά λόγια:

-Έλληνας Μηχανικός εντός Ελλάδας πληρώνει περι των 3000 ευρώ το έτος στο ΤΣΜΕΔΕ ως ΕΕ ή ως μισθωτός (αν είναι μισθωτός θα καταβάλλει άλλες 3000 ο εργοδότης του)

-Έλληνας Μηχανικός της Διασποράς, ΕΕ ή μισθωτός, πληρώνει περι των 6000 ευρώ το έτος στο ΤΣΜΕΔΕ για να καλύψει και τις "εργοδοτικές" του εισφορές μια και το ΤΣΜΕΔΕ δεν είναι σε θέση να ελέγξει τις δραστηριότητες του Μηχανικού στο εξωτερικό !!!! Η αποτελεσματικότατη μέθοδος "Πονάει πόδι, κόβει πόδι"

Αρκετοί Μηχανικοί της Διασποράς κατέφυγαν στη Ευρωπαική δικαιοσύνη αλλά δεν γνωρίζω τι απέγινε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί Μηχανικοί της Διασποράς να κόβουν αηδιασμένοι το ΤΣΜΕΔΕ και το ΤΕΕ και να κάνουν ιδιωτικές ασφάλειες μια και το ΤΣΜΕΔΕ έχει ελάχιστα οφέλη στο εξωτερικό, οι διαδικασίες είναι απίστευτα χρονοβόρες, και το ΤΕΕ ωφελεί μόνο τους εργολάβους εντός Ελλάδας και δεν παρέχει ΚΑΜΙΑ τεχνική συλλογική κατοχύρωση στο εξωτερικό ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ο αρχαίος Λουκιανός κάπου έλεγε
ότι
"...τον λαό τον ελέγχεις είτε από τις φοβίες του είτε από τις ελπίδες του..."
Κάτι ήξερε.