Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

21η Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής

.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Ο Θ Ε Τ Τ Α Λ Ο Σ
Αμμοχώστου & Λευκίππου
Δήμος Λαρισαίων
http://thettalos.co.cc/


Διακρίσεις Ελληνοπαίδων στην 21η Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής
στο Plovdiv της Βουλγαρίας
Διακρίθηκε στο Plovdiv (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας η Εθνική ομάδα Πληροφορικής η οποία συμμετείχε στην 21η Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής (IOI 2009) που διεξάχθηκε εκεί από 8 μέχρι 15 Αυγούστου με τη συμμετοχή ογδόντα τριών (83) ομάδων χωρών απ' όλο τον κόσμο.
Η Εθνική ομάδα Πληροφορικής αποτελείται από τους μαθητές: Παναγιωτάκο Γεώργιο (Γ΄ Λυκείου), Αρσένη Γεράσιμο (Β΄ Λυκείου), Μπιτζέ Γεώργιο (Γ΄ Λυκείου) και Γαϊτανίδη Αποστόλη (Β΄ Λυκείου). Από τους παραπάνω ο Παναγιωτάκος Γεώργιος απέσπασε χάλκινο μετάλλιο ενώ όλοι οι υπόλοιποι πλασαρίστηκαν σε πολύ καλές θέσεις.
Είναι η έκτη συνεχόμενη φορά που η Εθνική ομάδα Πληροφορικής κατακτά τουλάχιστον ένα μετάλλιο σε Διεθνείς διαγωνισμούς και όλα αυτά οφείλονται στην πραγματικά αξιοθαύμαστη προσπάθεια και προετοιμασία που κάνουν από μόνα τους αυτά τα παιδιά (αν εξαιρέσουμε ένα camp προετοιμασίας διάρκειας τεσσάρων ημερών που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ε.Π.Υ. διοργανώτρια του Πανελλήνιου διαγωνισμού Πληροφορικής) δίχως την ουσιαστική βοήθεια της επίσημης πολιτείας. Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι στις χώρες που κυριαρχούν στα μετάλλια γίνονται συστηματικές ενέργειες προετοιμασίας των μαθητών, επιβεβαιώνοντας το πόσο σημαντικό θεωρείται διεθνώς το κυνήγι της διάκρισης στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής.
Για τους μαθητές που κατακτούν μετάλλιο σε Δ.Ο.Π. ανοίγουν ευκολότερα οι πόρτες των καλύτερων Πανεπιστημίων, καθώς η διάκριση σε μία τέτοια διοργάνωση και μάλιστα σε τόσο μικρή ηλικία, αποτελεί σημαντικό διαπιστευτήριο για το ταλέντο, τις γνώσεις και κυρίως το ενδιαφέρον του μαθητή και μελλοντικού φοιτητή για την Πληροφορική.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδιαφορίας της πολιτείας και ειδικότερα του Υπουργείου Παιδείας (αν και "όλα είναι θέμα παιδείας" όπως ισχυρίζεται με το νέο του λογότυπο) είναι το γεγονός ότι μέχρι πρότινος ήταν σχεδόν βέβαιο ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει την 3η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων στην Κομοτηνή (περιοχή όπου πολιτεύεται ο πρώην Υπουργός Παιδείας) με τη συμμετοχή όλων των χωρών της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, όπως επίσης και την 16η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι πέρυσι η Ελλάδα, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, δεν συμμετείχε στη 15η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής που διεξήχθει στα Σκόπια, αν και προσεκλήθει, λόγω της γνωστής κατάστασης με τη γείτονα χώρα.
Φέτος είχε γίνει ιδιαίτερη προσπάθεια από πλευράς Ε.Π.Υ. για να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν πιο πολυπληθής και αξιόμαχη Εθνική ομάδα Πληροφορικής Νέων (παιδιά Γυμνασίου).
Παρ' όλα αυτά το Υπουργείο Παιδείας μετά την αλλαγή ηγεσίας λησμόνησε όλα τα παραπάνω (επικαλούμενο την οικονομική κρίση, καθώς απαιτείται το «ιλιγγιώδες» ποσό των 30.000 € περίπου για την κάθε διοργάνωση) και απ' ότι φαίνεται κανένας από τους παραπάνω διαγωνισμούς δεν πρόκειται να γίνει (και αυτό γιατί τέτοιες εκδηλώσεις δεν "πουλάνε" ούτε μαζεύουν ψήφους).
Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι κανένα από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης (εκτός από τα κρατικά κανάλια) δεν έχει αναφερθεί ποτέ σε τέτοιου είδους Διεθνείς Διαγωνισμούς (γίνονται και σε άλλες επιστήμες όπως Μαθηματικών, Φυσικής, Αστρονομίας κ.ά.).
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι μάλλον μια «ανόητη χώρα» αφού αντλεί ένα μεγάλο μέρος από το μελλοντικό της επιστημονικό δυναμικό από τους διακριθέντες σε τέτοιου είδους Διεθνείς μαθητικούς διαγωνισμούς προσφέροντάς τους μάλιστα και σχετική υποτροφία στα καλύτερα Πανεπιστήμιά της.Παρακάτω αναφέρω ορισμένους ηλεκτρονικούς συνδέσμους για περαιτέρω πληροφόρηση σχετικά με τα παραπάνω:
Με εκτίμηση,Αρσένης Γ. ΠαναγιώτηςΕκπαιδευτικός ΠΕ031ο ΓΕ.Λ. Μοσχάτου
Πηγή
http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank17_8_9_1218.php
Συγχαρητήρια στους καθηγητές και τα παιδιά!
Μα, γιατί κανένα ΜΜΕ δεν προβάλει τις συνεχείς αυτές διακρίσεις των Εληνοπαίδων;!
Μ.Π.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: