Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Περί Στέμματος και Πόπολου: Από την αλληλογραφία μου με τον αξιότιμο κ.Ευάγγελο Βαρελίδη

Αγαπητή Μαρία.

Όταν κάποτε πήγα στο Αγ. Όρος, με σκοπό να ανακαλύψω το πραγματικό έργο του Θεού, ανακάλυψα ότι η μισή Ελλάδα ανήκει στην Εκκλησία και η άλλη μισή στο Βρετανικό Στέμμα. Συμπληρωματικά δε ανακάλυψα, ότι η περιουσία της Εκκλησίας εκτός από τα ποτάμια, τα όροι, τις λίμνες, τα δάση, τα ζωντανά, ήμερα και άγρια, περιελάμβανε και ψυχές, αυτό το το λίγο καλύτερο είδος από τα υπόλοιπα ζωντανά.

Όταν λοιπόν η Εκκλησία παραχωρούσε στους διάφορους κοτζαμπάσηδες την εκμετάλλευση της περιουσίας της, στα συμβόλαια μίσθωσης περιελαμβάνοντο και οι απαραίτητες ψυχές. Δηλαδή, 10 βόδια, 10 γαϊδούρια, 10 κότες κ.τ.λ. και 30, 40, ή πόσες ψυχές υπήρχαν στην περιουσία της. Αυτά υπάρχουν ασφαλώς καταγεγραμμένα σ' όλα τα αρχεία των Μονών το Αγ. Όρους. Αυτοί ήταν οι κανόνες της εποχής, κατατιθέμενες στις εξουσίες εκείνων των εποχών από τον ίδιο το Θεό. Ως προς το άλλο μισό κομμάτι της Ελλάδος, το ανήκον στο Βρετανικό Στέμμα, είναι οι περιουσίες των Τούρκων που έφυγαν και που δικαιωματικά τους ανήκουν και δικαιωματικά βεβαίως μπορούν να τις κάνουν ότι θέλουν. Αυτή είναι η πραγματική φύση της εξουσίας και δεν έχει καμία σχέση με θεούς, ιδανικά, πατρίδες, δικαιοσύνες κ.τ.λ. Το βρετανικό Στέμμα είναι ο εγγυητής ύπαρξης του Ελληνικού Κράτους, το οποίο Κράτος βέβαια είναι ένας μηχανισμός ή Σκεπτομορφή διαιώνισης αυτής της από κοινού με την Εκλησία επικυριαρχίας.

Κι' επειδή τα δεσμά που επεβλήθησαν στην Ανθρωπότητα και όχι μόνο στην Ελλάδα είναι ακατάλυτα, υποθέτω, πως η απρόσωπη Θεία Δικαιοσύνη, με την εκτροπή του άξονα της Γης, που οφείλεται στις κλιματικές αλλαγές, την έναρξη ανακατανομής της Γήινης μάζας, με τους τελευταίους ισχυρούς σεισμούς οι οποίοι θα συνεχίσουν αυξανόμενοι και τέλος με το περιστατικό της Φουκουσίμα, νομίζω ότι έκλεισε το κεφάλαιο Άνθρωπος.

Τραγικό θα πεις, καθόλου θα σου πω, το τραγικό θα ήταν η παράνοια αυτή να συνεχισθεί!! Το κίνητρο ύπαρξης και εξέλιξης της Ζωής είναι η ευδαιμονία, το αντίθετό της Ζωής είναι η έλειψη ευδαιμονίας.

Να είσαι καλά εσύ και η παρέα σου.

www.varelidis.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εννοώ βεβαίως ότι πίσω από την γνωστή θεατρική σκηνή του πολιτιστικού μας μοντέλου, υπάρχει ένας πολιτισμός και νόμοι που εμείς δεν γνωρίζουμε, και στον οποίο πολιτισμό εμείς είμαστε απλά αναλώσιμα.

Η Κύπρος ποτέ δεν ήταν έθνος και κράτος ελεύθερο, ήταν ένα εκκλησιαστικό μετόχι, που πολιτικά ανήκε σε διάφορους κατακτητές και τελευταίοι ήταν οι Άγγλοι, οι οποίοι αγόρασαν την Κύπρο από τον Σουλτάνο, δεν θυμάμαι πριν πόσα χρόνια. Όπως οι Αμερικάνοι αγόρασαν την Αλάσκα από τον Τσάρο της Ρωσίας.

Σε ενημέρωσα για το εμπορικό δίκαιο όπως ίσχυε μεταξύ των εξουσιών εκείνα τα χρόνια, θέλοντας να ενισχύσω τα συμπεράσματα της συγγραφέως.

Ότι και την Μακεδονία θα χάσουμε, και τη Θράκη και το Αιγαίο και τη μισή Ελλάδα, όσο για την αναφορά μου στα δεσμά της ανθρωπότητας, ήταν μια έκρηξη θλίψης για το τι συμβαίνει στον Κόσμο.

Για τους φίλους σου δε, ασφαλώς τους εκτιμώ και σέβομαι όπως εσένα, πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, σε θεωρώ Αμαζόνα της Αλήθειας και της Ελευθερίας.

Να είσαι καλά εσύ και οι φίλοι σου.